Patriks Gailums pēc metiena. (Foto: AFP/Scanpix)

Šķēpmetējs Gailums ar pēdējo metienu ielaužas Eiropas čempionāta finālā

Citi sporta veidi
11. jūnijā 15:38 2024. gada 11. jūnijā 15:38 | Papildināts, 11. jūnijā 13:16
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas sportists Patriks Gailums otrdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā ar pēdējo metienu sasniedza šķēpa mešanas sacensību finālu, savukārt Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders nepārvarēja kvalifikāciju.

A kvalifikācijas grupā Gailums pirmajā metienā sasniedza 73,77 metrus, bet otrajā viņa mēģinājums netika ieskaitīts. Ar šādu rezultātu cerības iekļūt finālā nebija, taču trešajā metienā Gailums sasniedza 82,39 metru atzīmi un izpildīja kvalifikācijas normatīvu.

Šajā grupā 82 metru robežu pārsniedza arī lietuvietis Edis Matusēvičs (84,82 metri), soms Olivers Helanders (84,35) un Moldovas šķēpmetējs Andrians Mardare (82,18).

Kvalifikācijas B grupā Čakšs pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 75,24 metru tālumā, otrais bija neieskaitīts, bet trešajā piegājienā viņš sasniedza 79,22 metrus. Kvalifikācijas grupā Čakšs bija septītais, bet summā ieņēma 14. vietu. Abās grupās startēja 30 šķēpmetēji un Štrobinders bija viens no trīs sportistiem, kuriem visi trīs metieni netika ieskaitīti. 

Finālā, kas paredzēts trešdien, iekļuva šķēpmetēji, kuri sasniegs 82 metru atzīmi, vai 12 labāko rezultātu īpašnieki. Finālsacensību sasniegšanai pietika ar 80,52 metru tālu metienu. Gailumam summā bija sestais rezultāts, otrajā grupā viņu pārspējot vācietim Juliānam Vēberam (85,01), čeham Jakubam Vadlejham (83,36) un somam Toni Kerenenam.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti desmit disciplīnās. Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7. līdz 12. jūnijam.

Citi šobrīd lasa

Pēc 2 gadiem Latvijā stāsies spēkā izmaiņas algu regulējumā. Kas jāzina?
Fēbe Filo. Kas ir šobrīd visvairāk apspriestā dizainere pasaulē
Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi
Pievienot komentāru