Pagājušā gada pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Anete Sietiņa līdz šim Eiropas čempionātā sasniegusi labāko rezultātu no Latvijas sportistiem. (Foto: AP/Scanpix)

Šķēpmetējas Sietiņa un Mūze-Sirmā noslēdz Eiropas labāko astotnieku

Citi sporta veidi
11. jūnijā 23:57 2024. gada 11. jūnijā 23:57
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas šķēpmetējas Anete Sietiņa un Līna Mūze-Sirmā otrdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā ieņēma attiecīgi septīto un astoto pozīciju.

Sietiņa savā labākajā mēģinājumā šķēpu meta 59,34 metru tālumā, bet Mūze-Sirmā - 58,58 metru tālu.

Kā pēc sacensībām Latvijas Televīzijai teica Mūze-Sirmā, ar katru metienu sāpes rokā kļuvušas arvien lielākas un tāpēc tika pieņemts lēmums neizpildīt pēdējo metienu. Olimpisko ceļazīmi ieguvusī Mūze-Sirmā neplāno piedalīties mēneša beigās gaidāmajā Latvijas čempionātā.

Pirmajā mēģinājumā sekmīgs metiens bija Mūzei-Sirmajai, kura šķēpu raidīja 55,84 metru tālumā. Otrajā viņa savu rezultātu uzlaboja uz 58,58 metriem, savukārt Sietiņa meta šķēpu 14 centimetrus tālāk, abām nostiprinoties pirmajā astoņniekā. Trešais metiens abām nebija ieskaitīts, taču ar iepriekš sasniegtajiem rezultātiem pietika, lai katra varētu izpildīt vēl pa trīs papildu metieniem.

Jau ar pirmo metienu 64,62 metru tālumā par līderi kļuva austriete Viktorija Hudsone, pēc pirmajiem trīs metieniem godalgotās pozīcijas ieņemot arī serbietei Adrianai Vilagošai ar 64,42 metriem un norvēģietei Marijai Terēzai Obstai ar 63,50 metriem. Abas latvietes noslēdza pirmo astoņnieku. 

Ceturtajā mēģinājumā Mūzei-Sirmajai metiens bija nedaudz tālāks par pirmo (55,89), savukārt Sietiņai rezultāts netika ieskaitīts. Piektais metiens abām vēlreiz netika ieskaitīts, sesto Mūze-Sirmā neizpildīja, bet Sietiņa, lai gan uzlaboja savu rezultātu (59,34), pozīciju nemainīja.

Pirms pēdējās sērijas pirmo trijnieku neviena no šķēpmetējām neizjauca un godalgās esošās sportistes savus rezultātus nebija uzlabojušas. Obstai pēdējais mēģinājums netika ieskaitīts, Vilagošai bija krietni pieticīgāks rezultāts (55,91), bet Hudsone čempiones statusā šķēpu raidīja tuvu 60 metriem (59,55).

Tādējādi Hudsone uzvarēja ar rezultātu, kuru sasniedza jau pirmajā mēģinājumā, bet Vilagošai un Obstai godalgas deva trešie metieni.

Pirmdien Sietiņa startēja A grupā un savā veiksmīgākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 57,71 metru tālu, kamēr Mūze-Sirmā B grupā jau pirmajā mēģinājumā sasniedza 58,42 metrus. Mūze-Sirmā savā grupā bija ceturtā un kvalifikācijā ierindojās astotajā vietā, bet Sietiņa savā grupā bija vien astotā, kas summā deva 12.vietu, kā pēdējai sasniedzot finālsacensības.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti desmit disciplīnās. Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7.līdz 12. jūnijam.

Citi šobrīd lasa

Vienam 350 tūkstošu parādi, cits deklarē furgonu - kādas ir Latvijas pilsētu pašvaldību vadītāju finanses 1
Kādam uzsmaidīs veiksme - horoskops visām zodiaka zīmēm no 24.06. līdz 30.06.
10 ieteikumi, kā atgūties, ja pēc jāņošanas piemeklējušas paģiras
Pievienot komentāru