Tenisiste Aļona Ostapenko. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Ostapenko WTA rangā saglabā 13. vietu; Semeņistajai kāpums

Sporta zvaigznes
17. jūnijā 08:43 2024. gada 17. jūnijā 08:43
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 13.pozīciju.

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja tikmēr pakāpusies sešas pozīcijas augstāk uz 110. vietu, Diāna Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām uz 320.pozīciju, bet Anastasija Sevastova atguvusi divas vietas un ierindojas 378.pozīcijā. 

Daniela Vismane ir par trimvietām augstāk (396.), Kamilla Bartone atguvusi septiņas pozīcijas (690.), Valērija Kargina (1150.) ir piecas vietas augstāk, bet Margarita Ignatjeva atkāpusies par 25 ailītēm un ieņem 1210.vietu, kamēr Anna Ozerova ir par 66 vietām zemāk kā iepriekšējā rangā (1376.). 

Pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas un ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Korija Gofa no ASV un baltkrieviete Arina Sabaļenka. Ceturto vietu saglabā Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piektā joprojām ir amerikāniete Džesika Pegula, bet sestā -  čehiete Markēta Vondroušova.

Septītajā pozīcijā palikusi Jasmīne Paolīni no Itālijas, astoto vietu saglabā Džena Cjiņveņa no Ķīnas, devīto pozīciju arī šonedēļ ieņem grieķiete Marija Sakari, bet labāko desmitnieku noslēdz tunisiete Onsa Žabēra.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 20. pozīciju, bet Semeņistaja ari šonedēļ ir 152. vietā. Vismane  piedzīvojusi divu vietu kritumu uz 165.pozīciju, Marcinkēviča (230.) zaudējusi septiņas vietas, Bartone (403.) noslīdējusi par divām vietām, bet Ignatjeva atkāpusies par 35 vietām (780.). Marina Markina atguvusi vienu pozīciju (1226.), Ozerovai 160 vietu kritums uz  1325. pozīciju, bet Kargina pakāpusies vienu vietu augstāk (1331.), kamēr Marija Semeņistaja savu vietu rangā uzlabojusi par 19 pozīcijām (1549.).

Pasaules dubultspēļu ranga līderes godu saglabā beļģiete Elīse Mertensa, bet uz otro vietu pakāpusies jaunzēlandiete Erina Ratlifa, kura uz trešo pozīciju nobīdījusi taivānieti Suveju Sje.

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā atguvis vienu pozīciju un ieņem 453.vietu. Savukārt Kārlis Ozoliņš veicis 109 vietu kāpumu un ieņem 973. pozīciju, kamēr Mārtiņš Rocēns ir atguvis trīs vietas un jaunākajā rangā un ieņem dalītu 1643. vietu.

Ranga pirmo vietu saglabā itālietis Janiks Siners, kuram seko spānis Karloss Alkarass un serbs Novāks Džokovičs. Ceturto vietu joprojām ieņem Aleksandrs Zverevs no Vācijas, piektais ir krievs Daniils Medvedevs, bet sestajā vietā atrodas viņa tautietis Andrejs Rubļovs. No devītās uz septīto vietu pakāpies austrālietis Aleks de Minors, kurš par ailīti zemāk - attiecīgi uz astoto un devīto vietu nobīdījis norvēģi Kasperu Rūdu un poli Hubertu Hurkaču. Labāko  desmitnieku arī šonedēļ noslēdz Grigors Dimitrovs no Bulgārijas.

Dubultspēļu rangā divas vietas zemāk ir Miķelis Lībietis, ieņemot 173.vietu, sešas vietas augstāk ir Štrombahs (482.), par trim pozīcijām atkāpies Rocēns (1335.), savukārt Ozoliņš ir 132 vietas augstāk nekā pirms nedēļas (dalīta 1432.), bet Daniels Tens zaudējis deviņas pozīcijas (dalīta 2115.).

Dubultspēļu rangā līderpozīcijā joprojām ir Metjū Ebdens no Austrālijas, kuram dalītā otrajā vietā seko argentīnietis Orasio Sebaljoss un Marsels Granoljērs no Spānijas.

Citi šobrīd lasa

"Izskatās kā pusaudzes vecumā!" Fani šokēti par Kristinas Agileras fenomenālo svara zudumu
"Tāda intervija nav notikusi!" Kremļa mediji publicējuši savādu sarunu ar politiķi Petraviču 2
Filipīnieši izsēj handikapu, atgūstas un aizsūta atvaļinājumā Gruziju, kas nemācēja pat iemest savā grozā
Pievienot komentāru