Latvijas hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš lielajam sportam teicis ardievas atzina, ka Soču olimpiādē viņam lielākais prieks, protams, bija nevis par izcīnīto vietu, bet to, ka hokeja izlase beidzot bija īsti cīnītāji, kur viens bija par otru un visi kopā kā izcila komanda.

Kā Latvijas sporta karaļi un princeses saņēma balvas. FOTO

Citi sporta veidi
2014. gada 24. decembrī 12:50 2014. gada 24. decembrī 12:50
 
Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” balvas saņēma 2014. gada labākie sportisti, komandas un sporta skolotājs. Pie divām balvām tika jēkabpilietis, lieliskais šoferis Reinis Nitišs, savukārt skeletonists Martins Dukurs kļuva par rekordistu saņemto balvu skaita ziņā.

Ik gadu īsi pirms Ziemassvētkiem balvas sadala aizvadītā gada labākie sportisti, kas visu gadu priecējuši ar teicamiem sasniegumiem, devuši emocijas sporta skatītājiem un uzstādījuši paši savus personiskos rekordus. Šī ir reize, kad vienkopus smuki sapucējušos var sastapt visu Latvijas sporta ziedu – karaļus, princeses un karalienes -, kurus gada lielākajā daļā laika redzam vien treniņtērpos.

Sporta leģendas – Sandis Ozoliņš, Ineta Radēviča, Martins Dukurs, Ivo Lakučs, brāļi Juris un Andris Šici un citi, bija tērpušies solīdos uzvalkos, oficiālajai ceremonijai sekojošajā banketā atļāvās arī pielikt lūpām glāzi vīna un dažs pat iztukšot kādu glāzi.

Ceremonijas laikā skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja grupas "Carnival Youth", "Dzelzs vilks" un "BIG AL&Jokers" ar atraktīvo lietuvieti Aļģirdu Šuminsku priekšgalā. Savukārt par sportisko noskaņu gādāja gaisa akrobāti, vingrotāji un citi spēka paraugdemonstrējumu meistari. Divas stundas garajā pasākumā, kura režisors bija Pauls Timrots, balvu pasniedzēju vidū bija redzami tautā iemīļoti aktieri, uzņēmēji un nopelniem bagāti sportisti. Ceremoniju vadīja Nacionālā teātra aktieris, leģendārās filmas par basketbolu "Sapņu komanda 1935" varonis Jānis Vimba un Dailes teātra aktrise Lidija Pupure.

Par šī gada Latvijas labākajiem sportistiem nosaukti skeletonists Martins Dukurs un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Zīmīgi, ka arī pērn šie abi sportisti tika nosaukti par labākajiem Latvijā. Vankūveras un Soču olimpisko spēļu vicečempions skeletonā Dukurs ir balvas titulētākais ieguvējs, jo to saņēmis arī 2010., 2011. un 2013.gadā. Šogad viņš turpināja dominēt Pasaules kausa posmos, turklāt ar gana pārliecinošām uzvarām sācis arī jauno sezonu, tāpat Dukurs šī gada Soču olimpiskajās spēlēs otro reizi karjerā izcīnīja sudraba godalgu.Tikmēr Grigorjeva jau pērn tika atzīta par labāko, bet šogad viņa kļuva par Eiropas čempioni, bet pasaules meistarsacīkstēs saņēma bronzas godalgu.

Pēc ceremonijas ballītē sportisti un sporta funkcionāri rezultātus apsprieda pie vīna un sīkām uzkodām. Lūk, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un izcilā vieglatlēte Ineta Radēviča.

Par Latvijas gada populārāko sportistu tika nosaukts valsts rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs, kurš pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu prestižākajā "SuperCar" klasē, gūstot lielāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. Apbalvošanas ceremonijā viņš tika atzīts arī par gada labāko tehnisko sporta veidu sportistu.

Par Latvijas uzlecošo zvaigzni sportā nosaukta talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko. Pašlaik tikai 17 gadus vecā spēlētāja šogad triumfēja Vimbldonas junioru čempionātā, turklāt ir pasaules junioru ranga vicelīdere. Tāpat viņa jaunatnes Olimpiādē izcīnīja trešo vietu dubultspēlēs.

Latvijas "Gada balvu sportā 2014" kā labākā sporta spēļu komanda ieguva valsts hokeja izlase, kas demonstrēja atzīstamu sniegumu Soču olimpiskajās spēlēs. Latvijas vīriešu hokeja izlase Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu, ceturtdaļfinālā gandrīz aizliekot kāju priekšā nākamajai čempionei Kanādai. Pēc turnīra Latvijas valstsvienība izpelnījās atzinību par pašaizliedzīgo cīņu laukumā.

Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos kļuvuši bobslejisti Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga, kuri izcīnīja sudraba medaļu Soču olimpiskajās spēlēs un bija ceturtie Eiropas čempionātā.

Balvu kā labākais treneris saņēma Sandis Prūsis, kurš Melbārža četrinieku šogad aizveda līdz titulētām vietām.

Savukārt balvu par cīņas gribu ieguva triatlonists Jevgeņijs Birins, kurš prestižā "Ironman" seriāla sacensībās ierāpojis finišā, jo aptuveni 200 metru pirms beigām viņam atteikušās darboties kājas.

Balvu par mūža ieguldījumu no Valsts prezidenta Andra Bērziņa rokām saņēma futbola tiesnesis un vairāku ar futbolu saistītu grāmatu autors Miķelis Rubenis.

Tikmēr par "Gada sporta notikumu Latvijā" nosaukts Nāciju kauss motokrosā Ķegumā, kur sacentās pasaules labākie šie sporta veida pārstāvji. Nāciju kausa izcīņa motokrosā pielīdzināma šī sporta veida olimpiskajām spēlēm.

Šogad par titula "Gada sporta skolotājs" saimnieku pasludināts Dmitrijs Gorlačevs no Liepājas A.Puškina 2.vidusskolas. Zīmīgi, ka arī pirms gada titulu "Gada sporta skolotājs" ieguva pedagogs no Liepājas - Evita Auniņa no Liepājas 8.vidusskolas.

Balvu "Paraugs sportā", kuras ieguvēju nosaka Latvijas Olimpiešu klubs, ieguva pludmales volejboliste Inguna Minusa, bet Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu ieguva šī gada Eiropas čempions šķēpmešanā Dmitrijs Silovs. Tikmēr pie Latvijas Televīzijas 7.kanāla speciālbalvas tika bobslejists Daumants Dreiškens, savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas speciālbalvu saņēma Zintis Ekmanis, kurš ir pašreizējais Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs. Šis apbalvojums turpmāk tiks pasniegts tikai olimpiskajos gados.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Pievienot komentāru