Par Latvijas gada uzlecošo zvaigzni sportā kļuvusi Ostapenko

Citi sporta veidi
2014. gada 23. decembrī 20:58 2014. gada 23. decembrī 20:58
 
Par Latvijas uzlecošo zvaigzni sportā otrdien nosaukta talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko.

Pašlaik tikai 17 gadus vecā Ostapenko šogad triumfēja Vimbldonas junioru čempionātā, turklāt ir pasaules junioru ranga vicelīdere. Tāpat viņa jaunatnes Olimpiādē izcīnīja trešo vietu dubultspēlēs.

Nominācijā "Gada uzlecošā zvaigzne" pretendentu vidū bija arī Eiropas junioru čempions smaiļošanā un pasaules junioru vicečempions Roberts Akmens, pasaules junioru čempions šķēpa mešanā Gatis Čakšs, Eiropas jauniešu čempionāta uzvarētāja, ceturto vietu pasaules čempionātā junioriem un trešo vietu pasaules Jaunatnes olimpiskajās spēlēs guvusī svarcēlāja Rebeka Koha un valsts rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs.

Savukārt balvu kā labākais tehnisko sporta veidu sportists ieguva rallijkrosa braucējs Nitišs, kurš pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu prestižākajā "SuperCar" klasē, gūstot lielāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē.

Šai balvai pretendēja arī trešo vietu Eiropas čempionātā rallijkrosā "Super 1600" klasē izcīnījušais Jānis Baumanis, talantīgais motokrosists Pauls Jonass, kurš noslēdzis līgumu ar pasaules prestižāko rūpnīcas komandu KTM, un 13.vietu pasaules čempionāta prestižākajā motokrosa klasē MXGP izcīnījušais Matīss Karro, kurš arī kļuva par Lielbritānijas čempionu MX1 klasē.

Savukārt balvu par cīņas gribu ieguva triatlonists Jevgeņijs Birins, kurš prestižā "Ironman" seriāla sacensībās ierāpojis finišā, jo aptuveni 200 metru pirms beigām viņam atteikušās darboties kājas. Šim godam pretendēja arī BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers, tenisists Mārtiņš Podžus, kā arī Māris Štrombegs un Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība.

Tāpat balvu par mūža ieguldījumu no Valsts prezidenta Andra Bērziņa rokām saņēma futbola tiesnesis un vairāku ar futbolu saistītu grāmatu autors Miķelis Rubenis.

Tikmēr par "Gada sporta notikumu Latvijā" nosaukts Nāciju kauss motokrosā Ķegumā, kur sacentās pasaules labākie šie sporta veida pārstāvji. Nāciju kausa izcīņa motokrosā pielīdzināma šī sporta veida olimpiskajām spēlēm.

Šim titulam pretendēja arī Eiropas čempionāts kamaniņu sportā junioriem, Eiropas autorallija čempionāta posms Liepājā un 24.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, kā arī Rīgas "Nordea" maratons. Siguldā šogad risinājās arī Eiropas čempionāts kamaniņu sportā pieaugušajiem, tomēr tas starp pretendentiem uz labāko sporta notikumu Latvijā nebija iekļauts.

Pasākums "Gada balva sportā 2014" norisinās kultūras pilī "Ziemeļblāzma". No plkst.21.15 apbalvošanas ceremonija tiks translēta Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Svinīgā ceremonija ik gadu vienkopus pulcē sporta sabiedrības cilvēkus - lielākās Latvijas zvaigznes un panākumu guvējus, daudzsološākos jaunos talantus un Latvijas sporta dzīves vadītājus. Tajā klātesošie kopā ar sporta līdzjutējiem rezumē gada spilgtākos sporta notikumus un svinīgā atmosfērā publiski pateicas saviem izcilniekiem.

Pērn par valsts gada labākajiem sportistiem tika nosaukti skeletonists Martins Dukurs un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Dukurs pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu ieguva trešo reizi karjerā, bet Grigorjeva pie šāda atzinuma tika pirmoreiz.

Savukārt par 2013.gada valsts populārāko sportistu balsojumā tika atzīts Latvijas labākais tenisists Gulbis.

LOK un "Igo Japiņa Sporta aģentūra" prestižo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau desmito reizi.

Skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs grupas "Carnival Youth", "Dzelzs vilks" un "BIG AL&Jokers" ar atraktīvo lietuvieti Aļģirdu Šuminsku priekšgalā. Par sportisku noskaņu gādās gaisa akrobāti, vingrotāji un citi spēka paraugdemonstrējumu meistari. Divas stundas garajā pasākumā, kura režisors ir Pauls Timrots, balvu pasniedzēju vidū būs redzami tautā iemīļoti aktieri, uzņēmēji un nopelniem bagāti sportisti. Ceremoniju vadīs Nacionālā teātra aktieris, leģendārās filmas par basketbolu "Sapņu komanda 1935" varonis Jānis Vimba un Dailes teātra aktrise Lidija Pupure.

LETA

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 2
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Pievienot komentāru