Sprukts: spēles ziņā no zviedriem neatpalikām

Sports
2014. gada 16. februārī 00:22 2014. gada 16. februārī 00:22
 
Lai arī Zviedrijas hokeja izlase ir individuāli meistarīgāka un kopumā spēcīgāka, Latvijas vienība no tās spēles ziņā neatpalika, pēc olimpisko spēļu savstarpējā dueļa izcēla Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, Latvijas izlase Soču olimpisko spēļu noslēdzošajā C apakšgrupas mačā sestdien aizraujošā cīņā ar 3:5 (1:1, 1:3, 1:1) piekāpās pasaules čempionvienībai Zviedrijai. Jau pirms šīs cīņas bija zināms, ka Zviedrijas izlase kvalificējusies ceturtdaļfinālam, bet Latvijas vienību gaida "play-off" kārtas mačs. Latviešu pretinieki tajā kļūs zināmi pēc noslēdzošajām pirmā posma spēlēm svētdien, taču pašlaik ir ticams, ka pretiniekos būs jau šajā turnīrā redzētā Čehijas izlase.

"Protams, objektīvi zviedri ir spēcīgāki un ar meistarīgāku komandu, tomēr spēles ziņā mēs no viņiem neatpalikām," Sprukta teikto citē vietējie mediji. "Zaudējām vienīgi uz vārtu gūšanas momentu realizācijas rēķina."

"Tas, ka mums aiz muguras ir trīs zaudējumi pēc kārtas, nav nekas traks," izcēla uzbrucējs. "Neredzam iemeslu skumt un ejam uz priekšu. Esam labā kondīcijā un spēlējam savu spēli. Visas līdzšinējās cīņas ir bijušas spēkos līdzīgas."

"Esam gatavi cīnīties tālāk. Mums nav svarīgi, kura komanda stāsies pretim kā nākamā," piebilda Sprukts.

Savukārt iegūto izcilo pieredzi savā olimpiskajā debijā pēc spēles izcēla Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis.

"Tagad es zinu, cik labi vajag spēlēt, lai stātos pretim lielākajām Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm. Mēs spēlējām labi, tomēr zviedri pārliecinoši izmantoja savas iespējas vairākumā," uzskata vārtsargs. "Tas arī bija zaudējums iemesls. Kāpēc bija tik daudz noraidījumu, ir jāprasa tiesnesim."

"Vienmēr ir iespējams savu komandu glābt vairāk," paša sniegumu vērtēja Gudļevskis.

C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja zviedri, bet Šveice ar sešiem punktiem ierindojās otrajā vietā. Čehijas hokejisti trijās spēlēs tika pie trim punktiem, bet Latvija bez punktiem palika pēdējā, ceturtā.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru