Zviedrijas hokejistu lieliskais spēles sākums neļauj Čehijas izlasei cerēt uz panākumu olimpisko spēļu pirmajā mačā.

Latvijas pretinieku duelī Zviedrijas hokejisti apspēlē Čehiju

Sports
2014. gada 12. februārī 22:30 2014. gada 12. februārī 22:30
 
Zviedrijas hokeja izlase trešdien pirmajā Soču olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra cīņā ar 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) pārspēja Čehiju.

Kā zināms, abas šīs vienības cīnās C grupā, kur spēlē arī Latvija.

Zviedri jau pirmajā trešdaļā pamanījās izvirzīties vadībā ar 2:0, kad vārtus guva aizsargs Ēriks Kārlsons un Patriks Berglunds, turklāt otrajā periodā Zviedrijas hokejisti guva vēl divus vārtus, panākot jau 4:0 sev par labu.

Tomēr Čehija atguvās un pēc Mareka Židlicka un slavenā Jaromira Jāgra metieniem divus vārtus atguva. Taču čehiem vairs neatradās neviens cits vārtu guvējs, zviedriem svinot samērā pārliecinošu panākumu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase trešdien pirmajā cīņā cieta zaudējumu pēdējās sekundēs, ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpjoties Šveicei.

Turpinājumā piektdien Čehija samēros spēkus ar Latviju, bet Zviedrija cīnīsies ar Šveici.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

LETA/Foto: EPA/LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Pievienot komentāru