Puskails brazīlietis pirms nedēļas pamatīgi pārbiedēja Izglītības un zinātnes ministrijas dalībniekus. Viņš kailām krūtīm ieņēma ministrijas ēku, bet tā arī nepaskaidroja, kāpēc tā ir rīkojies.

Kails brazīlietis ielaužas Izglītības un zinātnes ministrijā. Nedēļas dīvainību TOP 5

112
2013. gada 10. augustā 06:42 2013. gada 10. augustā 06:42
 
Dieva zvani traumē ogrēniešus, neļaujot viņiem naktī gulēt. Zviedri Vecrīgā savu ceļabiedru sašūpo kopā ar visu mazmājiņu. Mediķi saorganizē regulāru ātrās palīdzības maršrutu: Ķegums – Ogres slimnīca. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Puskails brazīlietis laužas Izglītības un zinātnes ministrijā

Rīgas pašvaldības policija pirms nedēļas aizturējusi kādu piedzērušos Brazīlijas pilsoni, kurš puskails ieradies Izglītības un zinātnes ministrijā. Brīvdomīgais brazīlietis gan nepaspēja mūsu ministrijas pārstāvjiem izteikt savu vajadzību – viņu „sašņorēja” policisti, lai viņam sastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Tomēr ministrijas ierēdņus tālās Latīņamerikas sūtnis, kurš bez krekla lauzās iekšā amatpersonu kabinetos, gan pamatīgi pārsteidza. Viņi ar brazīlieša vizīti, pēc visa spriežot, bija tikpat neapmierināti, kā sastopot Izglītības darbinieku arodbiedrības pārstāvjus, kuri pedagogiem pieprasa lielākas algas.

Vīrietis bez krekla un alkohola reibumā bija iegājis ministrijas telpās Vaļņu ielā, taču policija viņu nogādāja viesnīcā. Pie viesnīcas vīrietis atkal sāka uzvesties agresīvi

Pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane sacīja, ka ārzemnieks ministrijā neko nejautāja, bet tomēr traucēja darbu - bija nepiedienīgā izskatā - alkohola reibumā un bez krekla. „Viņš īsti neapzinājās, ko dara,” atzina Tīmane.

Te gan jāteic, ka brazīlietis var aizbildināties ar to, ka vēlējies apskatīties Vaļņu ielu 2 – Vecrīgas jūgendstila pērli, kura ierakstīta visos ceļvežos. Pie tam ministrijas ieejas portālu rotā izteiksmīgs skulpturāls cilnis – sengrieķu ārstniecības dievs ar muskuļotu kailu torsu. Un vai latīņamerikānis ir sliktāks par Asklēpiju, kas simbolizē cilvēka dzīves ritējumu, veselību un darbu?

Zviedri, šūpojot atejas kabīni, savam tautietim traucē nokārtot dabiskās vajadzības

Pērnās nedēļas nogalē nedarbus Vecrīgā sastrādāt izdevās arī viesi no daudz tuvākām zemēm. Tā divi zviedri Šķūņu ielā šūpoja tualeti, kurā atradās viņu draugs. Tualete netika bojāta, bet policija ar ārzemniekiem veica audzinoša rakstura pārrunas. Policijas oficiālā hronika gan nevēsta kādiem vārdiem Rīgas pašvaldības policisti vikingu pēctečus centās pārliecināt, ka nav vēlams atejas bedres saturu uzgāzt virsū savam ceļabiedram vai to izšļakstīt uz vecpilsētas bruģa.

Ogrēniešus izbiedē katoļu baznīcas nepārtrauktā zvanīšana

Viduslaikos par ugunsgrēku vai ienaidnieku karapūļu tuvošanos cilvēkiem vēstīja baznīcu zvani. Tagad dievnamu zvanus vairs neizmanto par trauksmes sirēnām. Tomēr tieši pusnaktī no trešdienas un ceturtdienu ogrēniešus pamodināja katoļu baznīcas zvanu dimdoņa, kas viņiem lika domāt, ka notikusi kāda traģēdija. Tomēr ne televīzija, ne radio par katastrofām nevēstīja, arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sirēnas klusēja, bet dievnama zvani dimdēja un dimdēja. Nākamajā rītā Ogres katoļu prāvestam pilsētniekus nācās mierināt – Dieva tempļa mehānismus bija pievīlusi modernā tehnika.

Izrādās, ka draudzē vairs nav sava zvaniķa, viņu aizstāj automātika, kura šoreiz bija attiekusies klausīt cilvēka pavēlēm. Nakts vidū desmit minūtes zvani „plosījās”, jo bija notikusi tehniska kļūme, portālam ogrenet.lv skaidroja Ogres Svētā Meinarda Romas katoļu draudzes prāvests Konstantīns Bojārs.

Bojārs teica, ka, iespējams, mitruma dēļ radušies bojājumi elektronikā, kas darbina

baznīcas zvanus. Bojājumi nākamajā dienā tikuši novērsti un turpmākajās naktīs šādi pārsteigumi ogrēniešus vairs negaidīs, solīja Dieva kalps.

Tomēr, kā izrādās, uz garīdznieku solījumiem nemaz tik lēti nevar paļauties, jo naktī uz ceturtdienu atkal pilsētu pārsteidza dobjās baznīcas zvanu skaņas. Acīmredzot, ar Dievpaslīgu vien tehniskās kļūmes nevar novērst.

Šonedēļ naktīs ogrēniešiem neļauj gulēt katoļu baznīcas zvani, kuri pēkšņu pusnaktī sāk zvanīt. Citas paranormālas parādības Ogrē gan nav manītas – atliek vienīgi minēt, kāpēc Dievam sagribējies nakts vidū tramdīt Ogres iedzīvotājus.
Kolēģi no Ķeguma uz slimnīcu vienu pēc otra nogādā traumētus kolēģus

To, ka mediķi ne vienmēr paši ievēro to, ko stāsta saviem bijušajiem, esošajiem un nākošajiem pacientiem, apliecina pagājušās nedēļas nogalē Ķegumā notikušās Mediķu sporta spēles. Izrādās, ka arī ārsti un medmāsas pret savu veselību un drošību izturas visnotaļ bezatbildīgi. Starp Ķegumu un Ogres slimnīcu pastāvīgi kursēja ātrās palīdzības mašīna, kas ārstniecības iestādē vienu pēc otra nogādāja sporta spēļu dalībniekus.

Ķeguma novadā notikušās Mediķu sporta spēles izrādījušās neparasti traumatiskas, raksta portāls ogresfakti.lv. Ātrai palīdzībai 3. augustā savus kolēģus uz Ogres slimnīcu nācās nogādāt no agra rīta līdz vakaram.

Pirmā paciente Ogres slimnīcā tika ievesta jau četros no rīta. Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki slimnīcā nogādājuši 1992. gadā dzimušu sievieti, kura sporta spēlēs bija samežģījusi pēdu, ogresfakti.lv pastāstīja Ogres slimnīcas vadītājs Dainis Širovs.

Pulksten 14.00 ātrās palīdzības pakalpojumi bija nepieciešami kādai 1967. gadā dzimušai sievietei, kura sporta spēlēs sagrūdusi pēdas locītavu un sasitusi aci. Pēc stundas palīdzība sniegta jau kādam 1999. gadā dzimušam jauneklim, kurš mediķu sporta spēlēs sastiepa muguru. Piecos pēcpusdienā neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki no sporta spēlēm Ogres slimnīcā nogādājuši 1964. gadā dzimušu sievieti ar ceļa locītavas sastiepumu. Pulksten 18.15 no mediķu sporta spēlēm slimnīcā nogādāts 1977. gadā dzimis vīrietis, kurš sadedzinājis muguru. Vēl pēc pusstundas - pulksten 18.45 - slimnīcas Uzņemšanas nodaļā no Mediķu sporta spēlēm nokļuva 1982. gadā dzimusi sieviete, kura sporta spēlēs bija sastiepusi muguru.

Dzēruma pārgalvībā savu kaklu saslēdz riteņa saslēdzējā

Otrdien kāds vieglā alkohola reibumā esošs 40 gadu vecs vīrietis Rīgā, Dzelzavas ielā, bija nolēmis veikt ekstrēmus trikus ar savu ķermeni, konkrēti – kaklu. Tomēr spēki viņam izrādījās par niecīgiem un ugunsdzēsējiem nācās traukties palīgā četrdesmitgadīgajam kungam, lai atbrīvotu viņa kaklu no velosipēda saslēdzēja.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēju palīdzība bija nepieciešama vīrietim Rīgā, kurš paša spēkiem nespēja atbrīvoties no ap kaklu esošā velosipēda saslēdzēja, informēja VUGD.

40 gadus vecais kungs, iespējams, riteņa saslēgšanu nolēma sākumā patrenēties uz sava kakla. Viņam izdevās tikai eksperimenta pirmā puse – saslēdzēju uzlikt izdevās, bet to noņemt gan ne. Cietušais ar velosipēda saslēdzēju ap kaklu glābējus sagaidīja sava nama pagalmā. Ar knaibļu palīdzību ugunsdzēsēji ātri vien vīrieša kaklu atbrīvoja no paša uzliktām važām.

Elmārs Barkāns/Foto: Agnese Gulbe/LETA, Bulls Press, ogrenet.lv

Citi šobrīd lasa

Attiecību skaidrošana var izvērsties negaidīti - horoskops visām zodiaka zīmēm no 1.07. līdz 7.07.
"Pirmais taustiņš Lanai, otrais - man pašam," - Raimonds Pauls par savas ģimenes pieminekļa tapšanu
FOTO: pusnaktī partnerību reģistrējis pirmais viendzimuma pāris Latvijā - Jānis un Maksims 11
Pievienot komentāru