Kaspars Garda, Rīga 2014 - Linda Pastare, Aiva Rozenberga un Diāna Čivle, tiekoties ar austriešu ceļotājiem

Austriešu ceļotāji sāk gājienu pa Seno dzintara ceļu

Kultūra
2013. gada 10. jūnijā 13:51 2013. gada 10. jūnijā 13:51
 
Divi austriešu ceļotāji – Helmuts Kapellers (Helmut Kapeller) un Valters Kučers (Walter Kutscher) – sestdien, 1. jūnijā, plkst. 10.00 no Brīvības pieminekļa sāka gājienu pa Seno Dzintara ceļu.

Gandrīz trīs mēnešu garumā ekspedīcijas dalībnieki mēros ceļu no Rīgas līdz Karnuntumai Austrijā – kopumā vairāk nekā 2100 kilometru garumā, šķērsojot Latviju, Lietuvu, Poliju, Čehiju un Austriju. Tiekoties ar nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāju Diānu Čivli un programmu vadītāju Aivu Rozenbergu, ceļotāji akcentēja, ka tieši Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu pamudinājusi viņus šo gājienu sākt tieši Rīgā. „Rīga 2014” programmā būtiska loma atvēlēta dzintaram, jo ar vairāku starptautisku projektu starpniecību veidojam jaunu Eiropas kultūras sadarbības tīklu, kas apvienos Senā dzintara ceļa pilsētas jaunā, starpdisciplinārā sadarbībā,” informēja D. Čivle. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā vēlamies Rīgu parādīt kā modernā jeb nākotnes dzintara mājvietu, skaidroja Aiva Rozenberga, austriešu ceļotājiem pastāstot par RTU profesores Ingas Ļašenko izgudroto dzintara diegu, kam piemīt arī ārstnieciskas īpašības. Šis unikālais izgudrojums izmantots, sadarbībā ar Ārlietu ministriju veidojot tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes izstādi, kas aicina uz „Rīga 2014” un šobrīd skatāma Vašingtonā, ASV.

Vēlot iecerētā ceļojuma izdošanos, A. Rozenberga pauda gandarījumu, ka austriešu iniciatīva doties pa Senā dzintara ceļa pēdām apliecina, – Baltijas dzintara pazinēju un draugu loks paplašinās. Plānots, ka 2014. gada pavasarī iznāks grāmata par šajā ceļojumā piedzīvoto un grāmatas prezentācija notiks Rīgā.

Raksts tapis sadarbībā ar Rīga 2014/ Foto: Kaspars Garda

Citi šobrīd lasa

Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Pievienot komentāru