Jauniešu mēneša atklāšanas pasākums "Zem viena jumta".

Vērmanes dārzā ar dažādiem pasākumiem atklāts Jauniešu mēnesis

Runā Rīga
2012. gada 2. septembrī 18:02 2012. gada 2. septembrī 18:02
 
1. septembrī Vērmanes dārzā ar dažādiem pasākumiem atklāts Jauniešu mēnesis, kas dažādās Rīgas vietās turpināsies līdz mēneša beigām, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Jauniešu mēneša laikā katru nedēļu pilsētas parkos un laukumos notiks dažādi izglītojoši, sportiski, radoši un izklaidējoši pasākumi jauniešiem. Šogad Jauniešu mēnesis aicinās iesaistīties deviņos pasākumos.

Jauniešu mēnesis Vērmanes dārzā tika atklāts ar pasākumu "Zem viena jumta", kur notika dažādas aktivitātes, konkursi, loterija, balvas, koncerts un svētku kūka.

Rīgas Skolēnu dome šo pasākumu organizē ar mērķi motivēt skolēnus jaunajam mācību gadam un dot iespēju lieliski pavadīt laiku. Vērmanes dārzā darbojās 36 pieturas punkti, kuros varēja uzzināt noderīgu informāciju, iepazīties ar kādu nevalstisko organizāciju, piedalīties aizraujošās atrakcijās, vinnēt "iPod nano", spēlējot mini golfu, izbaudīt dzīvo mūziku uz galvenās skatuves, piedalīties konkursos un citās aktivitātēs.

Sarīkojumu Vērmanes dārzā vadīja Rīgas Skolēnu domes eksprezidenti Madara Šmite un Rihards Lepers. Pasākuma kulmināciju veidoja "Selgas cepumu" kūkas gatavošana.

Līdz pat plkst.22 uz lielās skatuves varēja vērot dejas un klausīties mūzikas priekšnesumus. Uzstājās grupas "The Stones", "Pirmais kurss", "The Mike Hawk Band", "Gain Fast", "Vecrīgas vecmāmiņas", "Nu un", savukārt vakara noslēgumā dziedās puišu duets "Musiqq".

Vērmanes dārzs šogad tika sadalīts vairākos kvartālos - drošības, izglītības, mākslas, sporta un veselības. Starp tiem bija arī dažādu organizāciju rīkoti pasākumi un grāmatu maiņas punkts. Pasākumā viesojās gan valsts un pašvaldības institūcijas, gan dažādas organizācijas, tostarp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Labklājības departamenta Veselības pārvalde, Pasaules Dabas fonds un daudzi citi.

Valsts policijas darbinieki "Policijas ielā" Vērmanes dārzā rīkoja dažādas aktivitātes bērniem un skolēniem. Pasākumā bija bērnu radošās darbnīcas, tuvcīņas paraugdemonstrējumi, iespēja noņemt savu pirkstu nospiedumus, apskatīt policijas motociklus un ekipējumu, kā arī uzzināt interesantus faktus par policijas darbu.

Katrs interesents varēja pārbaudīt savu sportisko sagatavotību, spēlējot frisbiju, piedaloties "Reāls piedzīvojums.lv" šķēršļu trasē, varēja iepazīties ar Valsts policijas darbu kriminālistikas, ceļu, speciālo uzdevumu un kinoloģijas nozarē, taču galvenais bija izmēģināt savas prasmes "Coca-Cola Hellenic" mini golfa turnīrā, kur galvenā balva bija "iPod" mūzikas atskaņotājs.


LETA / Foto: Evija Trifanova/ LETA

Citi šobrīd lasa

Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Nepalaid garām! Muzeju nakts visā Latvijā
Pievienot komentāru