Rīgas svētki notiek no 17. līdz 19. augustam.

Rīgas svētki turpinās! Fotoreportāža

Runā Rīga
2012. gada 19. augustā 14:03 2012. gada 19. augustā 14:03
 
Svētdien Rīgas svētku laikā Vērmanes dārzs ir atvēlēts bērnu izklaidēm - mazie var pārbaudīt savu veiklību dažādās viduslaiku atrakcijās.

Kā novēroja aģentūra LETA, bērni sacentās lēkšanā ar auduma maisu, ratu riteņa ritināšanā, maisiņu mešanā tālumā, kā arī iešanā ar striķos piesietām koka pēdām.

Notika arī ātruma sacensības iešanā ar koka kājām. Bērniem arī ir iespēja iemācīties izveidot salmu lelli, uz liela plakāta gleznot Rīgu, bet uz skatuves notiek dažādi priekšnesumi, piemēram, izrāde "Sprīdītis".

Tāpat Vērmanes dārza apmeklētāji var nogaršot dažādus senlaicīgus našķus, piemēram, vīnā vai ķiplokos sautētas mandeles un ābolu karamelē. Dārza apmeklētājus izklaidē arī akrobāti, kas priekšnesumos aicina piedalīties arī skatītājus.

Tāpat kā vakar, arī šodien vienā no parka stūriem darbojas "Grāmatu iela 2012", kur vairāki grāmatu izdevēji piedāvā savu produkciju.

Maizes svētkos Vecrīgā maļ miltus un degustē maizi

Par godu Rīgas svētkiem šodien Vecrīgā, Skārņu ielā, notiek Maizes svētki, kur ikvienam ir iespēja izmalt miltus, nodegustēt maizi un iegādāties dažādus miltu izstrādājumus.

Savu produkciju piedāvā vairākas Latvijā zināmas maiznīcas – var nodegustēt dažādu maizi, kā arī iegādāties pīrāgus, cepumus, kliņģerus un kēksus. Interesentiem ir iespēja pārbaudīt savus spēkus, maļot miltus caur dzirnakmeņiem, kā arī, triecot mērķī bultas, tikt pie maizes izstrādājumiem.

Arī bērni, pierādot savu roku veiklību puzles likšanā, var tikt pie dažādām balviņām.

Aģentūra LETA novēroja, ka pie ikviena no maizes ceptuvju stendiem pulcējas liels skaits interesentu, kas ne tikai izmanto iespēju nogaršot dažādus maizes veidus, bet arī to iegādājas. Daudz no maizes svētku apmeklētājiem ir tieši tūristi, kuriem stāsta par latviešu tradicionālo rupjmaizi. Viņi arī steidz to iegādāties.

Krāšņā Rīgas svētku gājienā pilsētas atslēgu nogādā 11.novembra krastmalā

Rībot bungām un skanot dūdām, šodien no Rātslaukuma uz 11.novembra krastmalu Rīga svētku gājienā tika nogādāta pilsētas atslēga, novēroja aģentūra LETA.

Gājienu ar uzrunu atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš apsveica rīdziniekus un viesus ar Rīgas svētkiem. Viņš stāstīja, ka gājiens ir sena pilsētas svētku tradīcija. Mērs uzsvēra, ka gājienā dodas ne tikai pilsētas svētku dalībnieki, bet arī visi tie rīdzinieki, kuri pagājušajā gadā atnesa savas atslēgas, lai varētu izliet vienu lielo Rīgas atslēgu.

Gājiena priekšgalā bija Rīgas pilsētas karogi, kam sekoja 43 Hanzas pilsētu vēsturiskie karogi. Aiz karogiem, bruņinieku apsargāta, zirga pajūgā tika vesta Rīgas atslēga.

Gājienā devās arī orķestri, tautas deju ansambļi, dalībnieki viduslaiku tērpos, ērmriteņi un koncertuzveduma "Rīga, mana baltā Rīga" dalībnieki. Nolūkoties gājienā bija ieradies liels skaits pilsētnieku un pilsētas viesu.

Gājiens noslēdzās 11.novembra krastmalā, kur vakarā gaidāms vērienīgs uzvedums un svētku uguņošana.

Jau ziņots, ka Rīgā no 17. līdz 19.augustam norisinās tradicionālie pilsētas svētki, šogad atzīmējot Rīgas 811.dibināšanas gadadienu.


LETA, Kasjauns.lv / Foto: Evija Trifanova/LETA, Jānis Krakops/LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru