Drošības policija izvērtēs iesniegumu par ieroču demonstrēšanu bērnudārzā "Pūcīte"

Sabiedrība
2012. gada 13. jūnijā 14:28 2012. gada 13. jūnijā 14:28
 
Drošības policija izvērtēs Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) iesniegumu par biedrības "Latvijas karavīrs" rīcību, privātā bērnudārza "Pūcīte" audzēkņiem demonstrējot kara laika ieročus.

IKVD vēstuli saņēmusi arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, kuras pārstāvētā iestāde savā izmeklēšanas praksē nereti ir konfiscējusi kara laika ieročus, apstiprināja, ka Drošības policija izskatīs iesniegumā minēto informāciju un likumā noteiktā kārtībā sniegs atbildi iesnieguma autoram.

Lai arī IKVD vērsies Drošības policijā, dienests jau pārbaudes laikā saņēmis informāciju no kārtības policijas, kas norādījusi, ka nodarbības laikā bērnudārza audzēkņiem demonstrēti deaktivizēti ieroči un to kopijas, kas nav uzskatāmi par ieročiem, tādēļ ieroču aprites likums nav pārkāpts.

Ņemot vērā, ka publiski demonstrētajos videomateriālos par bērnudārzā notikušo pasākumu redzams, ka daļa bērnu ir nobijušies un bērnudārza audzinātājas viņus mierina, dienests ir nosūtījis vēstuli Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai ar lūgumu izvērtēt, vai nav noticis bērnu tiesību pārkāpums.

Inspekcijas priekšnieka vietniece Anita Gotharde teica, ka inspekcija izvērtēs vēstulē minēto informāciju un tad pieņems lēmumu, vai sākt pārbaudi.

Jau ziņots, ka izglītības psihologi secinājuši, ka konkrētajā nodarbībā izvēlētais mācību veids nav piemērotākais konkrētajam bērnu vecumam, līdz ar to dienests uzdevis pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte" vadībai turpmāk "izvēlēties izglītojamo vecumam atbilstošas rotaļlietas, spēles un uzskates līdzekļus".

Privātā bērnudārza "Pūcīte" mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka 16.martā to apmeklējuši biedrības "Latviešu karavīrs" pārstāvji – Normunds Jērums un Ivo Lembergs, kā arī Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Imants Parādnieks. Uzņēmumu reģistra datubāzē "Lursoft" atrodamā informācija liecina, ka Parādnieks ir arī viens no bērnudārza līdzīpašniekiem.

Bērnudārza mājaslapā ievietotajos fotoattēlos ir redzams, ka formās tērptie biedrības "Latviešu karavīrs" biedri stāsta par savu ekipējumu un ieročiem un bērni ar tiem arī rotaļājas.

Nosodījumu šādai rīcībai paudis izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

BNS

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 2
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Pievienot komentāru