No nākamās nedēļas būs atvērtas Tilta un Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā

Runā Rīga
2012. gada 31. martā 21:23 2012. gada 31. martā 21:23
 
No pirmdienas, 2.aprīļa, darbdienu rītos un vakaros būs atvērtas Tilta un Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā, pavēstīja Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" (LDz) mediju attiecību vadītājs Māris Ozols.

Viņš informēja, ka no pirmdienas autotransporta sastrēgumu samazināšanai LDz Rīgā uz Tilta un Ezeru ielas pārbrauktuvēm darbdienās no pulksten 7.30 līdz 8.30 un vakaros no pulksten 17.30 līdz 18.30 neveiks manevru darbus.

"Caur Mangaļu un Ziemeļblāzmas stacijām šogad pārvadāts par 10% vairāk kravu nekā pagājušajā gadā šajā periodā un kravu apmēri turpina palielināties. Ierobežojot vilcienu kustību manevru darbu veikšanai uz pārbrauktuvēm Ezera un Tilta ielā, ir gandrīz neiespējami nodrošināt pieaugušā kravu apmēra savlaicīgu piegādāšanu un izvešanu Rīgas brīvostas uzņēmumiem. Tomēr, ievērojot Rīgas iedzīvotāju intereses, LDz pieņēmis lēmumu ierobežot darbu šajās pārbrauktuvēs darbdienu rītos un vakaros," sacīja Ozols.

Arī LDz prezidents Uģis Magonis atzina, ka veiksmīgai ekonomiskajai darbībai ir arī savi trūkumi. "LDz aktīvas ekonomiskās darbības dēļ ir būtiski pieauguši tranzīta apmēri, kas atstājis iespaidu arī uz vispārējo ekonomisko aktivitāti valstī un līdz ar to arī iedzīvotāju mobilitāti. Diemžēl arī šiem ieguvumiem ir sava ēnas puse. Viena no tām ir dzelzceļa un līdz ar to arī pārbrauktuvju noslodze – pieaugot darba apmēram, esam spiesti ilgāk aizņemt arī pārbrauktuves, no kā cieš iedzīvotāji. Ievērojot iedzīvotāju intereses, esam nolēmuši ierobežot vilcienu manevrus rītos un vakaros, kad uz pārbrauktuvēm notiek lielākā autotransporta kustība," teica Magonis.

Uzņēmumā pauda cerību, ka arī Rīgas dome meklēs risinājumu problēmai, uzbūvējot divu līmeņu šķērsojumu brīvai autotransporta un gājēju kustībai šajā rajonā, lai neciestu iedzīvotāji un valstij tik nozīmīgie dzelzceļa pārvadājumi.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. LDz koncernu veido valdošais uzņēmums LDz ar piecām meitassabiedrībām – "LatRailNet", "LDz Cargo", "LDz Infrastruktūra", "LDz Ritošā sastāva serviss" un "LDz Apsardze".

BNS

Citi šobrīd lasa

Kokvilnas lieta - visgrandiozākā afēra Padomju Savienībā
Traģēdija "Porsche ring" trasē: Juris Apinis miris, sacensības atceltas
Noskaidroti raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” finālisti
Pievienot komentāru