Bērnunamā divi audzēkņi, iespējams, seksuāli izmantojuši jaunākos biedrus

112
2012. gada 27. martā 10:01 2012. gada 27. martā 10:01
 
Pārbaudot no audžuģimenes saņemtu informāciju, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir konstatējusi iespējamus vairākkārtīgus nepilngadīgo seksuālas izmantošanas gadījumus vienā no pašvaldību bērnu ārpusģimenes aprūpes iestādēm.
Kādā Latvijas bērnunamā divi audzēkņi, iespējams, regulāri seksuāli izmantojuši jaunākos biedrus.

Labklājības ministrija (LM) pavēstīja, ka pagaidām netiek atklāts, kurā pašvaldībā iespējamie noziegumi notikuši, taču iestāde atrodas ārpus Rīgas.

Aizdomas par pretlikumīgajām darbībām krīt uz diviem iestādes audzēkņiem, kuri regulāri seksuāli izmantojuši vairākus gados jaunākus audzēkņus.

Informācija nodota Valsts policijai. VBTAI cer uz operatīvu un efektīvu policijas darbību bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanai un vainīgo saukšanā pie atbildības.

Iestādē turpinās pārbaude par notikušo. Tās personāls apgalvo, ka nav informēts par šādiem notikumiem, kas, iespējams, iestādē risinājušies ilgākā laika posmā.

Informāciju par iespējamiem pārkāpumiem VBTAI saņēma pagājušajā piektdienā un uz ārpusģimenes aprūpes iestādi nekavējoties devās inspekcijas inspektori, sacīja VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere. Visi iespējamie upuri tika nogādāti drošībā, krīzes centros, kur viņiem tiek sniegta gan psiholoģiskā, gan cita nepieciešamā palīdzība.

Savukārt iestādes administrācija un darbinieki nodrošina pastiprinātu uzraudzību, jo viens no iespējamiem varmākām atrodas šajā iestādē. Otrs iestādes audzēknis, kurš tiek turēts aizdomās, patlaban atrodas citā institūcijā, taču ne ieslodzījuma vietā, norādīja Millere, neprecizējot, kādā tieši iestādē atrodas šis cilvēks. Millere uzsvēra, ka patlaban nav pamata domāt, ka šajā aprūpes iestādē arī tagad ir apdraudēta bērnu drošība, turklāt VBTAI speciālisti arī šonedēļ dosies uz šo iestādi.

Millere akcentēja, ka visos bērnu aprūpes centros regulāri tiek veiktas pārbaudes, inspektori kontaktējas arī ar bērniem. Savukārt šajā gadījumā iepriekš nebija informācijas par iespējamiem pārkāpumiem, un arī iestādes personāls neesot novērojis nekā aizdomīga.

Informāciju par iespējamiem pārkāpumiem policijai rakstiski iesniedza gan VBTAI, gan iestādes darbinieki, gan arī bāriņtiesa.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Pievienot komentāru