Ārsta nepatiesā diagnoze izposta Liepājas skolotājas karjeru un dzīvi. VIDEO

Sabiedrība
2012. gada 27. februārī 12:24 2012. gada 27. februārī 12:24
 
Pagājušā gada oktobrī kāds ārsts izplatīja informāciju, ka Liepājas Ezerkrasta sākumskolas skolotāja Selga Brence ar tuberkulozi aplipinājusi 17 skolēnus.
Liepājas skolotājas Selgas Brences dzīvi pagājušā gada rudenī izpostīja kāda ārsta publiskota nepatiesā diagnoze, ka viņa slimo ar tuberkulozi.

Tomēr vēlāk veiktās analīzes un pārbaudes liecināja pretējo – skolotāja nebija baciļu nēsātāja un viņa nebija cēlonis tam, ka skolas 17 bērni ir saslimuši ar tuberkulozi. Ārsta bezatbildīgi publiskotā „diagnoze” izpostīja pedagoģes karjeru un dzīvi. Pēdējo pusgadu viņa sauc nevis par dzīvi, bet gan murgu. Tagad skolotāja vairs nestrādā savā profesijā, bet gan šuj ziedus savas māsas veikaliņam.

Nule kā Brence vērsusies tiesā pret ārstiem par goda un cieņas aizskārumu pēc, viņasprāt, nepareizas diagnozes uzstādīšanas un šādas informācijas izplatīšanu, ziņo LTV raidījums „Panorāma”.

„Gods, cieņa, darbs - viss tika pazaudēts,” saka skolotājas māsa Iveta Brence. Viņa teica, ka pirmās baumas par to, ka viņas māsa slimo ar tuberkulozi parādījās 2003. gadā. Toreiz Selgai Brencei ārsti pēc dzemdībām noteica diagnozi „tuberkuloze”, lai būtu, ko ierakstīt viņas miršanas apliecībā, jo mediķi necerēja, ka Selga Brence izdzīvos pēc dzemdībām.

Skolotāja, kuru vainoja bērnu inficēšanā ar tuberkulozi, vērsusies tiesā (LTV Panorāma)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video


Citi šobrīd lasa

Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Tēmas: LTV, Tuberkuloze
Pievienot komentāru