Arī "Visu Latvijai!" kongresā atbalsta lēmumu apvienoties ar "tēvzemiešiem"

Politika
2011. gada 10. jūlijā 18:56 2011. gada 10. jūlijā 18:56
 
Arī partija "Visu Latvijai!" svētdien partijas kongresā ir paudusi atbalstu lēmumam apvienoties ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK). Tāpat kongresā apstiprināts arī jaunās partijas statūtu projekts.

Par apvienošanos svētdien nobalsoja 152 delegāti, pret bija 12, bet atturējās pieci, informēja "Visu Latvijai!" preses sekretārs Arnis Neretnieks. Lai lēmums tiktu pieņemts, bija nepieciešams 2/3 delegātu atbalsts.

Par apvienotās partijas līdzpriekšsēdētāju nolemts virzīt Raivi Dzintaru. No "tēvzemiešu" puses līdzpriekšsēdētājs būs Roberts Zīle.

Jau vēstīts, ka sestdien ārkārtas kongresā arī "tēvzemieši" pauda atbalstu partiju apvienošanai. Arī TB/LLNK šādu lēmumu pieņēma ar pārliecinošu balsu vairākumu. Par partiju apvienošanos nobalsoja 84 kongresa delegāti, trīs bija pret, trīs atturējās. Arī šim lēmumam bija nepieciešams 2/3 delegātu atbalsts.

Paredzēts, ka pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu ‒ Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK".

10.Saeimas vēlēšanās "tēvzemiešu" ar "Visu Latvijai!" startēja kopīgā sarakstā. Apvienotais Nacionālās apvienības saraksts iekļuva Saeimā, bet vairumu saraksta iegūto vietu ieņēma "Visu Latvijai!" pārstāvji.  Apvienība Saeimā sākotnēji bija pārstāvēta ar astoņiem deputātiem. TB/LNNK   10. Saeimā  pārstāv   divi deputāti,  savukārt "Visu Latvijai!" Saeimā pārstāvēja seši tautas kalpi. Visvaldis Lācis gan Saeimas frakciju pameta, līdz ar to šobrīd "Visu Latvijai!" Saeimā ir pieci pārstāvji.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK tika izveidota   1997. gadā, apvienojoties   LNNK un " Tēvzemei un Brīvībai". No 1997. līdz   1998. gadam tās pārstāvis   Guntars Krasts  bija Ministru prezidents.

BNS

Citi šobrīd lasa

Pārsteidzoši kontrasti: nosaukta pasaules skaistākā valsts
FOTO: Zemi skārusi vairāk nekā 20 gados spēcīgākā magnētiskā vētra; arī Latvijā varēja baudīt izteiktu ziemeļblāzmu
Eirovīzijas lielākais skandāls — Nīderlandes pārstāvi izslēdz no dalības finālā! Vai demonstratīvi atteiksies piedalīties arī citi pārstāvji?
Pievienot komentāru