Jaunveidojamai nacionālajai partijai būs divi līdzpriekšsēdētāji

Politika
2011. gada 10. jūlijā 17:28 2011. gada 10. jūlijā 17:28
 
Jaunveidojamai nacionālajai partijai, kurā apvienosies partijas "Visu Latvijai" un "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK), būs divi Valdes līdzpriekšsēdētāji. To paredz jaunveidojamās partijas statūtu projekts.

"Visu Latvijai" valdes loceklis Jānis Iesalnieks skaidroja, ka par apvienotās partijas diviem līdzpriekšsēdētājiem izraudzīts Raivis Dzintars, kurš pārstāv "Visu Latvijai!" un Roberts Zīle, kurš pārstāv TB/LNNK.

"Šāda apvienošanās ir diezgan unikāla. "Arī "Vienotība" iet šo pašu ceļu, bet viņiem šī apvienošanās kaut kā buksē," sacīja Iesalnieks.

Līdzpriekšsēdētājus aizklātās vēlēšanās ievēl partijas kongress uz termiņu līdz nākamajam kongresam.

Abi līdzpriekšsēdētāji ir līdztiesīgi un savstarpēji vienojas par atbildības sfēru sadali. Katrs līdzpriekšsēdētājs no valdes locekļiem izvēlas sev vietniekus.

Partijas valde sastāv no abiem līdzpriekšsēdētājiem, sešiem Saeimas frakcijas deleģētiem deputātiem kā arī sešiem locekļiem, kurus ievēl kongresā.

Kā ziņots šodien partija "Visu Latvijai!" 8.kongresā nolēma apvienoties vienā partijā ar līdzšinējo sadarbības partneri partiju "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK). Lēmumu par apvienošanos sestdien pieņēma arī TB/LNNK.

Paredzēts, ka pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu: Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Par nacionālās partijas biedru varēs kļūt Latvijas pilsonis, kurš ir ar labu reputāciju, prot latviešu valodu, sasniedzis 18 gadu vecumu, atzīst partijas programmu un apņemas ievērot partijas statūtus un ētikas kodeksu.

Par partijas biedru nevar kļūt tās personas, kas jebkādā formā aktīvi kalpojušas padomju okupācijas režīmam un ar šo darbību nodarījušas kaitējumu latviešu tautas interesēm, cīnījušās pret Latvijas suverenitātes atjaunošanu, kā arī personas, kuras bijušas vai vēl joprojām ir latviešiem naidīgu organizāciju biedri, teikts partijas statūtu projektā.

LETA

Citi šobrīd lasa

Šonakt Latvijā iespējamas salnas, izplatīts dzeltenais brīdinājums
Daugaviņš, Ābols un Bukarts nodrošina smagu uzvaru papildlaikā pret poļiem 1
Noskaidrots gada vārds, Ābols sit tiesnesi un nervi čupā: ko par hokeja uzvaru raksta sociālajos tīklos 1
Pievienot komentāru