Dzintars: apvainošanās uz “Vienotību” būtu liela greznība

Politika
2011. gada 18. jūnijā 13:03 2011. gada 18. jūnijā 13:03
 
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - Tēvzemei un brīvībai"/LNNK par tuvākajiem sabiedrotajiem uzskata "Vienotību" un iespējamo Valsts prezidenta Valda Zatlera veidoto partiju, norāda viens no apvienības līderiem Raivis Dzintars.

"Ja runa ir par politiku, pašreizējā situācijā jāizvēlas labākais no esošā. Apvainoties uz "Vienotību" būtu liela greznība, ja kopējas koalīcijas veidošana ļautu izvairīties no "Saskaņas centra" nonākšanas valdībā," intervijā "SestDienai" norādījis Dzintars.

Savukārt, vaicāts par iespējamo sadarbību ar apvienību "Par labu Latviju", viņš atzinis, ka, visticamāk, nekādas sadarbošanās nebūs, jo paredzamās ārkārtas vēlēšanas apvienībai varētu būt liktenīgas.

Lai gan Nacionālā apvienība ir pilna apņēmības nākamajā Saeimā kļūt par varas partiju, Dzintars neizslēdz, ka citu partiju interese sadarboties ar "Saskaņas centru" atkal atstās apvienību opozīcijā.

"Mēs varbūt varam dabūt 20 vietas, bet esošajā spēku sadalījumā palikt opozīcijā. Tas ir ļoti reāli, jo, šķiet, ir vēlēšanās "Saskaņas centru" ievest valdībā. Pašlaik jau notiek konkurence par to, kurš to izdarīs: vai tie būtu Zaļie zemnieki, vai "Vienotība", vai prezidenta Valda Zatlera potenciālā partija. Mūsu atrašanās šādā valdībā nav iespējama," norādījis Dzintars.

Viņš arī pieļāvis, ka pašreizējā eiforija par Zatlera rosināto Saeimas atlaišanu neapdomīgas rīcības gadījumā var nenest gaidīto efektu. "Ja būs Zatlera partija, šis pasākums sāks izskatīties pēc spožas un pārdomātas priekšvēlēšanu kampaņas, sarīkotas bez lieliem finanšu ieguldījumiem. Vai tas tā ir vai nav, lai paliek uz Zatlera kunga sirdsapziņas, bet man šķiet, ka tas var iedot sabiedrības noskaņojumam mīnusu. Pašlaik sabiedrības noskaņojums ir ļoti labs, jo tas, kas notika, bija simbols. (..) Tagad ir panākta liela aktivitāte, potenciāls, cilvēki gaida kaut ko līdzīgu. Tā ir liela atbildība no politisko partiju puses, no Valsts prezidenta puses, lai tas netiktu izniekots."

BNS / Foto: Evija Trifanova/ LETA


Citi šobrīd lasa

Pārsteidzoši kontrasti: nosaukta pasaules skaistākā valsts
FOTO: Zemi skārusi vairāk nekā 20 gados spēcīgākā magnētiskā vētra; arī Latvijā varēja baudīt izteiktu ziemeļblāzmu
Nelaimīgs rikošets un poļi vadībā. Pēc pirmās trešdaļas 0:1
Pievienot komentāru