Uz laiku atstādina no amata Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieku Puķīti

Sabiedrība
2011. gada 3. jūnijā 18:55 2011. gada 3. jūnijā 18:55
 
Pret Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku Visvaldi Puķīti sākta disciplinārlieta, un viņš uz tās izmeklēšanas laiku atstādināts no amata, informēja IeVP.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") disciplinārlietu pret Puķīti ierosinājis par iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot IeVP efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem.

Puķīte ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, un tikmēr viņa pienākumus pildīs līdzšinējais priekšnieka vietnieks Leonīds Jefremovs.

Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskatā uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Puķīte pastāstīja, ka pagaidām šo situāciju sīkāk nekomentēs, taču plāno darīt to pēc tam, kad Tieslietu ministrija būs pabeigusi dienesta pārbaudi un būs iespēja iepazīties ar tās materiāliem.

Atstādinātais IeVP šefs gan sacīja, ka viņam pirmdien bijusi plānota tikšanās ar Štokenbergu saistībā ar ministra pieprasīto vīziju par cietumu grāmatvedības un iepirkumu sistēmas uzlabošanu, taču nu šī tikšanās nenotiks. Puķīte nezināja, vai tieslietu ministrs šajā jautājumā tiksies ar pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju.

Savukārt Štokenbergs ar preses sekretāres Ingas Salenieces starpniecību pavēstīja, ka nav saņēmis pirms divām nedēļām pieprasīto IeVP priekšnieka vīziju par iestādes tālāko attīstību, kas bija jāiesniedz šonedēļ. Viņš norādījis, ka pēdējā pusgada laikā ir ierosinātas vairākas disciplinārlietas pret IeVP augstākajām amatpersonām, galvenokārt iepirkumu jomā. Tas liecina, ka priekšnieks pietiekami labi nepārvalda situāciju iestādē.

Štokenbergs 17. maijā ticies ar Puķīti un uzdevis divu nedēļu laikā iesniegt priekšlikumus, kā uzlabot situāciju ieslodzījuma vietās, un tad ministrija lemtu par viņa atbilstību amatam. Toreiz ministrs arī teica, ka darbs varētu būt jāpamet arī kādiem citiem cietumu priekšniekiem.

Tieslietu ministrija vēloties, lai visas ministrijas pārziņā esošās institūcijas strādātu augstā līmenī un efektīvi. Diemžēl pēdējā pusgada pieredze rādot, ka IeVP ir viena no sliktākajām organizācijām.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Puķītem tiek pārmesta nepietiekama padoto uzraudzība, kā dēļ Valsts kontrole konstatējusi rupjus finanšu pārkāpumus Rīgas Centrālcietuma grāmatvedībā, savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija norādījusi uz rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Par šiem pārkāpumiem Puķīte ir bijis informēts, bet nav reaģējis.

Puķīte esot arī akceptējis nelikumīgu iepirkumu Cēsu audzināšanas iestādes jaunā korpusa būvniecībā, kā dēļ būvniecība varētu nesaņemt Norvēģijas valdības finansējumu, kā bija paredzēts.

BNS

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 3
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 2
Pievienot komentāru