Šodien tiek svinēta Starptautiskā ģimenes diena

Sabiedrība
2011. gada 15. maijā 09:45 2011. gada 15. maijā 09:45
 
Starptautiskajā ģimenes dienā, Labklājības ministrija (LM) aicina ikvienu rūpēties par ģimenes vērtībām un novērtēt tās nozīmību, jo tā ir pamats ne tikai attīstībai nākotnē, bet arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, informēja LM pārstāve Liene Užule.

Lai šajos svētkos cilvēki varētu kopā pavadīt laiku, dažādas organizācijas un institūcijas aicina apmeklēt pasākumus un radošās aktivitātes, kas tuvākajās dienās norisināsies visā Latvijā. Informācija par pašvaldībās notiekošajiem pasākumiem ir pieejama LM mājaslapā.

Ģimenes jautājumi un demogrāfija šobrīd ir viena no valsts galvenajām prioritātēm, pie kurām strādā arī LM, taču demogrāfijas labvēlīgu attīstību ietekmē ne tikai sociālo pabalstu apmēri, bet arī drošība un pārliecība par nākotni, uzsver labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS). "Manuprāt, ģimenes diena ikvienam atgādina par iespēju novērtēt tieši ģimenes sniegtā atbalsta lomu savu mērķu un sapņu sasniegšanā," sacīja Jurševska, "ikvienam būtu arī jāizprot un jārūpējas par to, lai ģimene sabiedrībā tiktu uztverta kā neatņemama un stabila vērtība."

LM turpina strādāt pie ģimenes politikas pilnveidošanas, uzsver Užule. Piemēram, šogad valdība ir apstiprinājusi LM izstrādātās Ģimenes politikas pamatnostādnes 2011.-2017. gadam, kas nosaka bērnu un ģimenes politikas prioritātes nākamajiem septiņiem gadiem. Pamatnostādņu īstenošanas mērķis ir veicināt valsts atbalstu ģimenēm, sekmējot to rašanos, noturīgumu un labklājību, kā arī sniegt palīdzību esošajām un topošajām ģimenēm krīzes situācijās. Patlaban LM strādā pie rīcības plāna izstrādes, kas noteiks ģimenes atbalsta pasākumus tuvākajos trijos gados.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija turpina nodrošināt psiholoģisko atbalstu ģimenēm krīzes situācijās, kā arī metodisko palīdzību un konsultācijas skolu, sociālo dienestu un citu iestāžu darbiniekiem, lai efektīvi risinātu ar vardarbību pret bērniem un citām krīzes situācijām saistītus gadījumus. Šī palīdzība tiek nodrošināta visā Latvijā.

Tāpat Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā darbu turpina izveidotā krīzes komanda, lai sniegtu palīdzību situācijās, kad bērnu iestādēs ir noticis negadījums, pašnāvība vai līdzīgs gadījums. Tiek nodrošināta arī psiholoģiskās palīdzības pieejamība ģimenēm krīzes situācijās visā Latvijā.

LETA/Foto: Krists Spruksts/LETA


Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 2
Pievienot komentāru