Vējonis spriež par pasaules galu un pareģo “grēku plūdus”

Sabiedrība
2011. gada 13. janvārī 09:08 2011. gada 13. janvārī 09:08
 
Lai arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis negatavojas 2012. gadā paredzētajam pasaules galam, viņš teic, ka gaidāmas vērienīgas dabas kataklizmas.

­

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis sakās neticam maiju kalendāram, kas 2012. gadā prognozējot pasaules galu, tomēr lielas ekoloģiskas kataklizmas viņš paredz un jau aicina šopavasar gatavoties vērienīgiem „grēku plūdiem”.

Konkrētu laiku un katastrofu apmērus gan Vējonis intervijā radio „Baltkom” nenosauc, vienīgi aprobežojas ar vārdiem, ka pasaulē „kaut kas notiks”, ar to domādams ekoloģiskas nelaimes.

„Pēdējos gados notiek dažādas kataklizmas, taču es gribētu teikt, ka pirmkārt tas saistīts ar cilvēku saimniecisko darbību. Mēs darām ļoti daudz neloģisku un nepareizu lietu. Ne tikai izmantojam dabas resursus un piesārņojam vidi, bet arī ceļam lielus dambjus, veicam spridzināšanas darbus pazemē. Tas viss ietekmē dabā notiekošos procesus, un, protams, kaut kādā brīdī, kad mērs būs pilns, kaut kas notiks,” teica Vējonis.

„Ne tādam ledus sniegam Šveicē, ne tik lielam sniegam Ņujorkā šogad nevajadzēja būt,” turpina Vējonis, raksturodams pašreizējo situāciju. Viņš uzsver, ka anormālie laika apstākļi visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, saistīti ar klimata izmaiņām.

„Arī Latviju šie procesi pasaulē ietekmē - ūdens līmenis ceļas, un tiem, kas uzbūvējuši mājas pie jūras kāpu zonā, kādā brīdī par sevi liks manīt Baltijas jūra,” saka Vējonis. Sniega ir daudz un ledus kārta ir ļoti bieza, tāpēc viņš aicina tam gatavoties savlaicīgi, sevišķi lielus plūdus var sagaidīt Lielupes, Daugavas un Gaujas baseinos.

Elmārs Barkāns

­

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru