„Melo – M” puiši čellus spēlē ar šampanieša glāzēm

Kultūra
2011. gada 3. janvārī 10:08 2011. gada 3. janvārī 10:08
 
Čellu trio „Melo – M” puiši jaunā albuma prezentācijā, atskaņojot „Traviatas” šampanieša āriju, savus čellus spēlēja pat ar šampanieša glāzēm.

­

Čellu trio „Melo – M” (no kreisās) Valters Pūce, Antons Trocjuks un Kārlis Auzāns laiduši klajā savu ceturto albumu „Phantasy of the Opera”.

Grupa «Melo – M” laidusi klajā savu ceturto studijas albumu „Phantasy of the Opera” ar desmit jaunām versijām par pasaulē pazīstamām opermūzikas tēmām Kārļa Auzāna aranžējumā.

Albuma skaņdarbu klāstā ir pasaulē populārās opermūzikas melodijas jaunās skaņās īpašām apdarēm trim čelliem. Lielākā daļa albuma repertuāra ievērojami atšķiras no oriģināliem, tāpēc skaņdarbiem doti arī jauni nosaukumi.

"Tās ir mūsu fantāzijas par opermūzikas tēmām, liekot klāt jaunus muzikālus akcentus un citu mūzikas stilu krāsas. Piemēram, „Kamenes lidojums” ir īsts „bugi vugi”, slavenajā ārijā „La Donna e Mobile” no Verdi operas „Rigoletto” jūtami Austrumu mūzikas akcenti, bet „Traviatas” šampanieša ārija tiek spēlēta nevis ar čella lociņiem, bet šampanieša glāzēm”. Esam ražīgi eksperimentējuši, tāpēc ceram, ka klausītājiem patiks mūsu skatījums par šīm slavenajām tēmām,” skaidro „Melo – M” mākslinieciskais vadītājs un aranžējumu autors Kārlis Auzāns.

Albumā dzirdamas arī versijas par „Karmenas” tēmām, „Seviļjas bārddziņa” un „Vilhelma Tella” uvertīrām, Riharda Vāgnera „Valkīru lidojumu”, Geršvina „Summertime” un citām operu klasikas pērlēm.

Jaunā albuma „Phantasy of the Opera” tapšanu iedvesmoja „Melo – M” 2010. gadā piedzīvotais starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā „Terem Crossover Competition”, kur Latvijas čellu trio sīvā konkurencē iekļuva labāko izpildītāju pulkā. Konkursa laikā pasaulē atzīti mūziķi un mūzikas kritiķi mudināja „Melo – M” nebaidīties no klasiskās mūzikas repertuāra apdarēm. Šo pārliecību nostiprināja arī koncerti prestižās akadēmiskās mūzikas koncertzālēs Krievijā un dalība pasaulē lielākajā čellistu festivālā Amsterdamā.

Jauno „Melo – M” albumu iespējams jau iegādāties mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās. Savukārt šā gada pirmajā pusē gaidāmi jauni koncerti dažādos Latvijas novados, kuros varēs dzirdēt skaņdarbus no „Melo – M” jaunā albuma.

Santa Sergejeva, LETA, Foto: Dina Ikauniece

­

Citi šobrīd lasa

Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru