VL-TB/LNNK rūpīgi pieskatīs Pabriku un Štokenbergu

Sabiedrība
2010. gada 3. novembrī 18:26 2010. gada 3. novembrī 18:26
 
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") jaunajā valdībā rūpīgi un kritiski sekos partijas "Sabiebrība citai politikai" (SCP) pārstāvju - aizsardzības ministra Arta Pabriks un tieslietu ministra Aigara Štokenberga - darbam un pieņemtajiem lēmumiem, šodien debatēs par jaunās valdības apstiprināšanu norādīja VL-TB/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs.

Kā ziņots, tieši SCP iebildumu dēļ VL-TB/LNNK netika uzņemta koalīcijā, kuru veido "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Rasnačs norādīja, ka VL-TB/LNNK atbalstīšot Dombrovska jauno valdību. "Tas ir atbalsts ne tikai Dombrovskim, tas ir atbalsts gan [ekonomikas ministram Artim] Kamparam, gan [zemkopības ministram Jānim] Dūklavam, gan [satiksmes ministram Uldim] Augulim. Ļoti atturīgs atbalsts ir avansā Štokenbergam un Pabrikam".

"Mēs ļoti rūpīgi skatīsimies, ko šie divi ministri darīs valdībā, kādi būs viņu darbi, mēs ļoti rūpīgi skatīsimies ne tikai uz tiem likumiem, kas nāks šajā Saeimā, bet arī uz tiem Ministru kabineta noteikumiem, kuri tiks pieņemti valdībā. Un mēs ļoti rūpīgi vērtēsim un mēs nebūsim nekritiski, mēs būsim ļoti kritiski," solīja Rasnačs.

Politiķis atgādināja, ka pirms šīs valdības veidošanas nacionālā apvienība ir iesaistījusies kopīgā darbā un daļa no viņu ieguldījuma ir arī valdības deklarācijā. "Mēs esam arī gatavi kādu nepaklausīgu dalībnieku nomainīt un turpmāk strādāt valdībā. Mēs ļoti rūpīgi skatīsimies," sacīja Rasnačs.

VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis atzina, ka valdības deklarācija patiešām esot ļoti laba un nacionālā apvienība saskata tajā arī virkni no saviem priekšlikumiem no tiem laikiem, kad piedalījās šīs deklarācijas izstrādē.

"Šajā deklarācijā ir uzsvērtas tādas mums svarīgas prioritātes kā enerģētiskā neatkarība un energoefektivitāte, valsts valodas nostiprināšana arī šajā deklarācijā parādās skaidrāk kā varbūt jebkurā no iepriekšējām deklarācijām. Būtiski liela nozīme ir deklarācijā sabiedrības un sociālo partneru iesaistei. Protams, ir šajā ziņā nelielas bažas, kaut vai tajā aspektā, ka pašas deklarācijas izstrādē sabiedrība un sociālie partneri bija iesaistīti gana maz, kas rada šaubas par to, kā tas process notiks tālāk, bet nu jācer, ka tas tiks sakārtots," teica Cilinskis.

"Protams, šeit tik tiešām ir solīts attīstīt pilnīgi visas jomas, kas vismaz tuvākajā laikā var neizdoties pilnīgi objektīvu apstākļu dēļ. Tādā gadījumā ir jautājums, kuras no šīm jomām būs prioritāras un kurām nāksies paciesties. Taču principā tas ir labs iesākums un jācer, ka valdība daudz detalizētāk to izstrādās savā rīcības plānā," atzina deputāts.

Cilinskis atzina, ka valdības process nenotika gluži tā, kā sabiedrība bija gaidījusi pēc vēlēšanām un zināmā mērā daļa sabiedrības jau kaut kādu savu uzticības kredītu sākusi zaudēt, tāpēc valdībai vajadzēs to sakārtot un atgūt varbūt to, kas bija zaudēts šajā procesā. "Mums arī ir zināmas bažas par atsevišķu valdības locekļu, ministru profesionalitāti tieši tajā jomā, ko tie ir uzņēmušies. Protams, mēs arī tam sekosim līdzi kā Saeimas šobrīd konstruktīva opozīcija un mēs ceram arī uz to, ka mūsu priekšlikumi tika ņemti vērā gan izstrādājot konkrētas likumdošanas aktus, gan arī citus konkrētus priekšlikumus."

"Ar savu atbalstu mēs arī gribam tomēr novērst to, ka, ja šai valdībai neveiktos, tā kļūt daudz vairāk orientēta uz austrumiem. Tas ir tas virziens, ko mēs negribētu pieļaut, tāpēc arī ir šis atbalsts no mūsu puses," sacīja VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs.

LETA jau ziņoja, ka VL-TB/LNNK deputāti šodien nobalsoja par Dombrovska veidotā Ministru kabineta apstiprināšanu. Saeima jauno valdību apstiprināja ar 63 balsīm par un 35 pret.

LETA

Citi šobrīd lasa

Eirovīzijas lielākais skandāls — Nīderlandes pārstāvi izslēdz no dalības finālā! Vai demonstratīvi atteiksies piedalīties arī citi pārstāvji?
Šonakt Latvijā iespējamas salnas, izplatīts dzeltenais brīdinājums
Noskaidrots gada vārds, Ābols sit tiesnesi un nervi čupā: ko par hokeja uzvaru raksta sociālajos tīklos 1
Pievienot komentāru