Preses izdevēji vienojas par sadarbību ar "Vienotību"

Sabiedrība
2010. gada 1. oktobrī 17:38 2010. gada 1. oktobrī 17:38
 
Šodien Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) un politisko partiju apvienība "Vienotība" parakstīja vienošanos par savstarpēju sadarbību, iestājoties par kopējiem pasākumiem drukātās preses industrijas neatkarīgas pastāvēšanas nodrošināšanai.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LPIA.

Vienošanos parakstīja Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš un Politisko partiju apvienības "Vienotība" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Nolūkā nodrošināt sabiedrības tiesības uz informāciju un atbalstīt masu informācijas līdzekļu pieejamību, partiju apvienība apņemas veikt nepieciešamās iniciatīvas, lai, izstrādājot grozījumus nodokļu likumos, saglabātu līdzšinējo samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi masu informācijas līdzekļiem vai to abonentmaksai ilgtermiņā.

Vienošanās paredz, ka "Vienotība" apņemas iniciēt valsts dotācijas preses izdevumu piegādei abonentiem reģionos iestrādi valsts budžeta likumā vai citos normatīvajos aktos.

Lai sekmētu godīgu komercpraksi un izskaustu negodīgu konkurenci, "Vienotība" apņemas veikt nepieciešamās iniciatīvas, lai novērstu komercreklāmas publicēšanu valsts un pašvaldību informatīvajos izdevumos (pašvaldību izdotajās avīzēs).

Nolūkā izstrādāt Ministru kabineta noteikumus preses mazumtirdzniecības kārtības noteikšanai Latvijā partiju apvienība apņemas kopā ar LPIA iniciēt Ekonomikas ministrijas darba grupas izveidi.

Saskaņā ar vienošanos partiju apvienība "Vienotība" arī apņemas sadarboties ar LPIA mediju darbību reglamentējošo normatīvo aktu un atbalstošo programmu izstrādē. Abas organizācijas vienojās par regulāru informācijas apmaiņu, viedokļu saskaņošanu un sadarbību dažādos valsts pārvaldes un pašvaldību darbības jautājumos.

LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru