Pazudis bijušais deputāts, kuru policija tur aizdomās par izvarošanu

112
2010. gada 16. septembrī 12:35 2010. gada 16. septembrī 12:35
 
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde meklē 1958.gadā dzimušo bijušo Rūjienas pašvaldības deputātu, Jeru pagasta iedzīvotāju Aigaru Birkavu, kurš tiek turēts aizdomās par izvarošanu.

­

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma pastāstīja, ka sākotnēji Birkavam bija piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Izmeklēšanas laikā šis drošības līdzeklis tika mainīts pret uzturēšanos noteiktā dzīves vietā ar aizliegumu tuvoties noteiktām personām un nosacījumu bez kavēšanās ierasties policijā pēc procesa virzītāja uzaicinājuma.

10.septembrī tiesa vīrietim par policijas noteiktā drošības līdzekļa neievērošanu aizmuguriski advokāta klātbūtnē piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Birkavs uz tiesas sēdi, kurā pēc izmeklētāja lūguma tika izskatīta piemērotā drošības līdzekļa maiņa, neieradās.

Ja iedzīvotājiem ir zināma Aigara Birkava atrašanās vieta vai tie var sniegt informāciju, kas palīdzētu minētās personas meklēšanā, policija lūdz zvanīt 64201300, 112 vai personīgi vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

LETA jau ziņoja, ka no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlēto bijušo Rūjienas pašvaldības deputātu Aigaru Birkavu policija tur aizdomās par izvarošanu, informēja telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Iespējams, divu gadu garumā deputāts seksuālās orģijās iesaistījis savas draudzenes meitu un to visu arī filmējis. Policija stāsta, ka izdarīto kratīšanu laikā deputāta mājās un citviet atradusi vairākus simtus disku ar pornogrāfiska rakstura materiāliem un arī videotehniku.

ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis raidījumam uzsvēra, ka partija vērtēs sava biedra rīcību, jo pastrādātais noziegums esot ļoti smags.

"Kad bija pazudis šis cilvēks, tā kā meklēja, kur viņš atrodas. Un tad pēkšņi bija signāli, ka policija saņēmusi un aizvedusi. Par ko īsti - neviens nezināja. Un pēc tam šādas tādas teorijas pilsētā aizgāja, ka tas saistīts ar mazgadīgu meiteņu pavešanu vai tamlīdzīgu netiklu darbu," raidījumam sacīja Rūjienas mērs Guntis Gladkins (JL).

Vidzemes reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko atklāj, ka notikusi izvarošana, taču nevar runāt par nepilngadīgas meitenes izvarošanu.

"Šeit ir jau pilngadīgs cilvēks bijis, tātad 18 gadu vecumu sasniegusi sieviete, un noticis tas ir it kā divu gadu garumā. Varētu būt runa arī par otru meiteni, kas ir nepilngadīga, taču pret šo nepilngadīgo nekādas darbības nav vērstas, izņemot to, ka bijušas draudu īsziņas," sacīja Mitrošenko.

Kā ziņo raidījums "Nekā personīga", Birkavs iepriekš dzīvojis kopā ar kādu sievieti un viņas divām meitām. Kad deputāta draudzene aizbrauca strādāt uz Angliju, meitenes - viena pilngadīga, bet otra nepilngadīga - palika Birkava apgādībā. Vietējie stāsta, ka tās viņš ļoti lutinājis.

Jūnijā nepilngadīgā meita uzrakstījusi policijai iesniegumu, ka no Birkava saņem īsziņas ar draudiem. Sākts kriminālprocess, un tad atklājās fakts, ka, iespējams, Birkavs otru meitu seksuāli izmantojis un visu šo procesu arī filmējis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Birkavs dzimis 1958.gadā un 1975.gadā ieguvis plaša profila traktorista un mašīnista izglītību 5.Rūjienas tehniskajā skolā.

Viņš bijis lauksaimniecības kooperatīva "Laikmets" valdes priekšsēdētājs.

LETA/Foto:Rujiena.lv

­

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda?
Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
Pievienot komentāru