Ulmanis pagājis malā no vēlēšanu cīņas

Ziņas
2010. gada 16. septembrī 12:20 2010. gada 16. septembrī 12:20
 
Apvienības „Par Labu Latviju” priekšsēdētājs Guntis Ulmanis pēc 31. augusta starta LNT „Līderu debatēs” esot pagājis malā no aktīvās priekšvēlēšanu cīņas, vēsta portāls „ir.lv”.
Izskatās, ka „lablatviešu” vadonim Guntim Ulmanim patiesībā atvēlēta vien izkārtnes loma.

Portāls atsaucas uz apvienības biedru teikto un norāda uz eksprezidenta pēkšņo lēmumu nesen atteikt iepriekš sarunātu interviju Latvijas Radio. Kāds apvienības biedrs esot atzinis, ka Ulmanis neesot bijis gatavs Vidzemes sarakstu līderu diskusijām televīzijā. Kā prezidents savulaik viņš bijis pasargāts no asiem jautājumiem, tādēļ neesot bijis gatavs tam, kas notika televīzijas tiešraidē.

31. augustā notikušajās televīzijas debatēs viņš saņēmis ne vienu vien neglaimojošu izteikumu, piemēram, „Saskaņas centra” deputāta kandidāts Jānis Ādamsons teica, ka jautājumu uzdos „Ulmaņa kungam, kamēr viņš nav atdzisis”. „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK deputāta kandidāts Raivis Dzintars sacīja, ka esot sagatavojis jautājumu Ulmanim, taču to tomēr uzdos kādam citam, jo „Ulmaņa kungs ir pelnījis atpūtu”.

Ulmanis debatēs saņēma asus jautājumus par to, vai viņa uzvārds „netiek izmantots kā mušpapīrs vēlētāju pievilināšanai”, bet savās atbildēs eksprezidents nebija tik pārliecinošs.

Politiķu teiktais liecina, ka eksprezidents arī turpmāk tiksies ar iedzīvotājiem novados, tomēr uz intervijām, kurās varētu būt asi jautājumi, vai priekšvēlēšanu diskusijām ar politiskajiem oponentiem Ulmanis varētu vairs arī nedoties. Oficiālu Ulmaņa viedokli „ir.lv” nav ieguvis.


LETA/Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda?
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
Pievienot komentāru