Godmanis samaksājis sodu par satiksmes noteikumu pārkāpšanu

Sabiedrība
2010. gada 7. septembrī 22:04 2010. gada 7. septembrī 22:04
 
Bijušais premjers, tagad Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC) samaksājis 30 latu soda naudu, kas piemērota par automašīnas novietošanu stāvēšanai vietā, kur tas liegts.

Kā jau ziņots, šodien laikraksts "Telegraf" rakstīja, ka Godmanis ar īpašu Iekšlietu ministrijas (IeM) caurlaidi savu privāto automašīnu atstājis stāvēšanai neparedzētā vietā, tādējādi cenšoties izbēgt no administratīvā soda. Godmanis savu mašīnu bija novietojis Elijas ielā 17 zīmes "Stāvēt aizliegts" darbības zonā, kas saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem ir administratīvais pārkāpums. Valsts policijas darbinieki par šo pārkāpumu noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu - paziņojumu.

Savukārt EP deputāta palīgs Krists Leiškalns aģentūrai LETA skaidroja, ka Godmanis minētajā gadījumā nevis izmantoja amatpersonai piederošu IeM automašīnas caurlaidi, bet gan vienkārši novietojis transportlīdzekli neatļautā vietā.

Leiškalns skaidroja, ka Godmanis, braucot savā mašīnā, bija aizmirsis par IeM caurlaidi, ko tur atstājusi caurlaides īpašniece, Godmaņa draudzene, IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone. Viņa kā IeM otrā persona arī izsniedz minētās caurlaides.

Pētersone mēdzot izmantot Godmaņa privāto automašīnu darba vajadzībām, atzīmēja Leiškalns.

Leiškalns aģentūrai LETA norādīja, ka nekādas prioritārās funkcijas ceļu satiksmes noteikumos šīm caurlaidēm neesot. To zina arī pats Godmanis, tāpēc baumām, ka viņš šo caurlaidi varētu būt ļaunprātīgi izmantojis, lai netiktu sodīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, neesot pamata.

Patlaban ir izsniegtas 908 IeM caurlaides, ar kurām atļauts iebraukt, apstāties un stāvēt pie IeM iestādēm.

Leiškalns piebilda, ka Godmanis, apzinoties nopietno ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, atvainojas citiem satiksmes dalībniekiem par radītajām neērtībām. Piemērotais administratīvais sods 30 latu apmērā ir samaksāts.

LETA

Citi šobrīd lasa

“Sāc ar priekšnamu, nevis ar omītes guļamistabu” - vērtīgi padomi tiem, kuri grib ievest kārtību ģimenes lauku mājā
77 gadus vecā Šēra godīgi atzinusies, kāpēc satiekas ar daudz jaunākiem vīriešiem
Puskailā Irina Šaika parāda savu ideālo ķermeni jaunākajā fotosesijā
Pievienot komentāru