Kāpēc policija nebija informēta par piketa aizliegumu Vērmanes dārzā?

Sabiedrība
2010. gada 19. augustā 20:00 2010. gada 19. augustā 20:00
 
Rīgas Pašvaldības policija sākumā neesot bijusi informēta par "Saskaņas centra" atbalstošās jauniešu kustības "Vienota Latvija" piketa rīkošanas aizliegumu Vērmanes dārzā.
Policija iejaucās tikai tad, kad Urbanoviča jaunieši jau krietnu laiku bija izālējušies....

RPP priekšnieks Jānis Geduševs šodien Rīgas domes deputātiem skaidroja, ka jauniešu kustība "Vienota Latvija" piketu rīkojusi no plkst.12, bet policija informāciju par pasākuma aizliegumu saņēmusi tikai pēc plkst.13, kad arī sākusi rīkoties - noformējusi protokolus un pusstundas laikā pasākumu pārtraukusi.

Kā skaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis, speciāla izmeklēšana par dokumenta aizkavēšanos neesot veikta, bet, visticamāk, tas esot noticis kādas tehniskas kļūmes dēļ.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien prezidija sēdē pauda asu nosodījumu par nesankcionētā pasākuma rīkošanu, norādot, ka priekšvēlēšanu cīņā jāvalda godīgai konkurencei un šādas lietas neesot atbalstāmas. Ušakovs aicināja RPP pārstāvjus profesionāli pildīt savus pienākumus un turpmāk laikus pārtraukt jebkuras nesankcionētas akcijas.

Savukārt deputāts Juris Viņķelis (PS) pauda nosodījumu pašvaldības policistiem, kas vairāk nekā stundu stāvējuši blakus nesankcionētajam pasākumam un neesot iejaukušies.

Jau ziņots, vakar Vērmanes dārzā jauniešu kustības pārstāvji krievu valodā skaļi izteica protestu pret partiju apvienības "Vienotība" īstenoto politiku. Jaunieši izstādīja plakātus ar "Vienotības" līderu karikatūrām, atgādinot šo personu sniegtos solījumus pirms 9.Saeimas vēlēšanām. Piketējošie jaunieši arī izklaidējas, ar kurpi metot pa premjera Valda Dombrovska portretu, kas bija novietots uz krēsla. Kad Dombrovska portrets no kurpju metieniem bija sacaurumots, pēc policistu iejaukšanās šī izklaide tika pārtraukta un portrets nolikts malā. Par veiksmīgu trāpījumu ar kurpi Dombrovskim sejā balvā bija iespējams saņemt konfekti.

Vēsture atkārtojas? Policijas rīcība desantnieku dienā

Policijas skaidrojumam par tehnisko kļūmi varētu arī noticēt. Kam negadās... Taču svaigā atmiņā vēl ir gadījums 2. augustā, kad Vērmanes dārzā bijušie PSRS armijas desantnieki svinēja savus svētkus. Viņi neviena netraucēti uz skatuves salika gan pārtiku, gan alkoholu un vietā, kur ik dienas apgrozās gan māmiņas ar maziem bērniem, gan pensionāri, skaļi uzvedoties, lietoja grādīgos dzērienus. Policija šo balagānu neredzēt nevarēja...  Priekšnieku skaidrojumi par to, ka, policistiem ierodoties, viss bijis kārtībā, neiztur kritiku. Aculiecinieki komentāros raksta, ka daži policisti vienkārši stāvējuši malā un noskatījušies.

Tikai pēc tam, kad medijos bija sacelta trauksme, pašvaldības policija tomēr bija spiesta atzīt  savu nolaidību – izrādās, ¬ reibuma stāvoklī atradušies daudzi desantnieku svētku svinētāji, lai gan par uzmākšanos citiem parka apmeklētājiem aizturēts tikai viens. Sakarā ar notikušo Rīgas dome materiālus nodeva izskatīšanai Valsts policijai, kura ierosināja lietu.

Vai Vērmanes dārzs pārvēršas par pašvaldības policijas bezspēcības lauku?

Kasjauns.lv/LETA/Foto:LETA

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru