Latvija krievu tūristiem neatsaka

Sabiedrība
2010. gada 4. jūlijā 06:51 2010. gada 4. jūlijā 06:51
 
Latvijas konsulāti Krievijā labprāt krievu tūristiem izsniedz Šengenas vīzas. Tikai apmēram vienā procentā gadījumu tās tiek atteiktas. Spāņi, beļģi un šveicieši gan ir rezervētāki.
Krieviem Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās pārsvarā nav jābaiļojas par vīzu atteikumiem.

Starp Šengenas zonas valstīm visvairāk no krievu tūristiem baidās Spānija, Beļģija un Šveice, bet vismazāk - Ungārija, Grieķija, Itālija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovēnija, Somija un Igaunija. Eiropas Komisijas Justīcijas, brīvību un drošības direktorāts veicis pētījumu, kuras valstis visvairāk atsaka un kuras visvairāk apmierina krievu tūristu pieprasījumus pēc Šengenas vīzām.

Starp tām valstīm, kuras vismazāk baidās no krievu tūristiem – noraida ne vairāk kā vienu procentu vīzu pieprasījumu -  ir iekļuvušas arī visas trīs Baltijas valstis, tostarp arī Latvija.

Visvairāk krievu tūristu vīzas atsaka Spānija – 8,83% gadījumos, tai seko Beļģija – 7,58% un Šveice, kuras vēstniecības konsulārā nodaļa Sanktpēterburgā noraida 6%, bet Maskavā - 4% vīzu pieprasījumus. Savukārt Vācija, Malta un Francija noraida 3% vīzu pieprasījumus, bet Nīderlande un Slovēnija – 2%.

Šī statistika arī izskaidro to, kāpēc ir novērojamas rindas pie Latvijas vēstniecības Maskavā konsulārās nodaļas. Tur ir lielākas izredzes iegūt Šengenas vīzu, nekā, piemēram, pie spāņiem vai beļģiem.

Rekordisti vīzu atteikšanā ir Dānijas konsulāts Sanktpēterburgā, kas vīzas atteicis 67% krievu tūristiem un Zviedrijas konsulāts Kaļiņingradā, kas iebraukšanu Šengenas zonā atteicis 22% krieviem, kuri to gribējuši darīt. Tomēr šajos konsulātos pieprasījumi pēc vīzām ir tik niecīgā skaitā, ka tas neliecina par kopējo Dānijas un Zviedrijas attieksmi pret Krievijas tūristiem

Pēc statistiskajiem radītājiem krieviem visdrošāk doties pēc Šengenas vīzas ir uz Norvēģijas konsulātu Maskavā un Čehijas konsulātu Sanktpēterburgā.

Elmārs Barkāns

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Slovāki met, Gudļevskis velk, bet Latvija iemet. Pēc divām trešdaļām - 1:0
Pievienot komentāru