Mediķi neredz atveseļošanās iespējas ar tuberkulozi slimajam 11 mēnešu vecajam puisēnam

Sabiedrība
2010. gada 8. martā 14:52 2010. gada 8. martā 14:52
 
Aizvadītajā nedēļā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ievietotā ar tuberkulozi slimā 11 mēnešu vecā bērna stāvokli mediķi raksturo kā galēji smagu, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Pēc viņas stāstītā, ārsti patlaban pat nesaskata iespējas, ka bērns varētu atveseļoties.

Kā ziņots, puisēns slimnīcā tika ievietots aizvadītajā trešdienā un atrodas bezsamaņā.

Ārsti jau no paša sākuma atturējās no prognozēm par turpmāko bērna veselību.

Kā aģentūrai LETA iepriekš stāstīja Namniece, brīdī, kad bērns nonācis stacionārā, vecākiem tika vaicāts par to, kādas vakcīnas viņš ir saņēmis. Noskaidrojās, ka 11 mēnešus vecais bērns līdz šim nav ticis potēts ne pret vienu infekcijas slimību.

"Viņš ir smagi slims un ļoti grūti ārstējams - bērnam izplatījusies tuberkulozes infekcija pa visu organismu, un tas ir ļoti grūts klīniskais gadījums, kura varēja nebūt," Latvijas Televīzijai tika norādījusi Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska.

Viņa arī informē, ka ārstēšana šādos gadījumos ir ļoti smaga, piebilstot, ka gan tuberkuloze, gan citas infekcijas ir ļoti bīstamas bērna veselībai un patlaban bērna dzīvība ir apdraudēta.

Gardovska izsaka nožēlu par šo notikumu. "Tā ir neveiksme, ka mediķu saime nav varējusi pārliecināt konkrēto ģimeni, ka vakcinācija ir vajadzīga," norāda klīnikas vadītāja.

"Valsts atvēlēja milzīgus līdzekļus, mēs strādājam un stāstām, ka šīs potes būtu jāizdara bērnam," norāda klīnikas vadītāja, piebilstot, ka "tuberkulozes vakcīnas ir dārgas, bet valsts nevar atļauties nevakcinēt savus bērnus pret tuberkulozi". Viņa arī vērsa uzmanību uz to, ka atbildība par bērna vakcināciju jāuzņemas vecākiem.

Arī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) paudusi viedokli, ka viedokļu atšķirība vakcinācijas jautājumos nedrīkst būt par pamatu bērna dzīvības apdraudēšanai un vakcinācija ir efektīvākā profilakse.

LETA

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru