Latvijas radio kori plāno nodot Kultūras ministrijas pārziņā

Sabiedrība
2009. gada 8. novembrī 20:30 2009. gada 8. novembrī 20:30
 
Valdība otrdien lems par 226 tūkstošu latu piešķiršanu Latvijas Radio (LR) kora darbības nodrošināšanai, bet pašu kori nodot Kultūras ministrijas pārziņā esošajam uzņēmumam "Latvijas koncerti".

Valdība otrdien skatīs rīkojuma projektu, kurā paredzēts finansējumu 226 436 latu apmērā pārcelt no budžeta programmas Latvijas Radio darbības nodrošināšanai uz Kultūras ministrijas programmu "Māksla un literatūra", kā arī nodot bez atlīdzības preču zīmi, logo un Latvijas Radio kora materiālās un nemateriālās vērtības SIA "Latvijas koncerti" īpašumā.

Kultūras ministrija paskaidro, ka Latvijas Radio koris ir "Latvijas radio" struktūrvienība kopš 1940.gada un tas ir viens no izcilākajiem profesionālās mākslas kolektīviem Latvijā, turklāt kora darbība ir plaši atzīta arī tālu aiz Latvijas robežām.

Taču sakarā ar būtisku finansējuma samazinājumu LR, vairākkārt izskatīts jautājums par iespējamo Latvijas Radio kora nodošanu Kultūras ministrijas padotībā, tādējādi garantējot pastāvīgi kvalitatīvus apstākļus un finansējumu kora darbības nodrošināšanai un mākslinieciskais kolektīvs nebūtu jālikvidē.

Kultūras ministrija, izvērtējot radušos situāciju, piekrīt pārņemt radio kori, iekļaujot to valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Koncerti" sastāvā kā struktūrvienību. Paredzēts, ka valsts SIA "Latvijas Koncerti" nodrošinās kori ar darbam nepieciešamajām mēģinājumu telpām koncertzālē "Spīķeri" un aprīkojumu, kā arī nodrošinās kora koncertdarbību Latvijā. Paredzams, ka koris sniegs koncertus Latvijā un ārvalstīs, veiks skaņu ierakstus, un ka kopējais koncertprogrammu apjoms sasniegs 35 koncertus gadā.

Veicot Latvijas Radio kora 2010. gada budžeta aprēķinus, secināts, ka tā atalgojuma fonds būs 223 436 latu. Latvijas Radio koris tiek pārņemts pilnā apmērā ar 29 štata vienībām, no kurām 25 ir kora dziedātāji, 2 štata vienības ir kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents un 2 štata vienības kora izpilddirektors.

Atbalsta funkcijas - grāmatvedību, jurista pakalpojumus, sabiedrisko attiecību darbības īstenos "Latvijas Koncerti". Darbam nepieciešamās telpas un aprīkojums izmaksās 26 304 latu, savukārt koncertdarbības nodrošināšanas izdevumi plānoti apmēram 52 000 latu lieli. Paredzēts, ka "Latvijas Koncerti" no koncertdarbības ieņēmumiem segs saistībā ar Radio kora uzturēšanu un koncertdarbību radušos papildu izdevumus 76 304 latu apmērā. Savukārt Nacionālajai radio un televīzijas padomei jānovirza finansējums 226 436 apmērā Latvijas Radio kora atalgojuma fonda nodrošināšanai.

BNS

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru