Lembergs un Sormulis apmeklēs Junkera bēres, bet netuvosies viens otram

Sabiedrība
2009. gada 10. oktobrī 18:16 2009. gada 10. oktobrī 18:16
 
Ventspils mērs Aivars Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis svētdien, 11.oktobrī, iecerējuši apmeklēt pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā uzņēmēja Laimoņa Junkera bēres, taču viņi abi plāno netuvoties viens otram, jo šādu ierobežojumu paredz drošības līdzeklis, kas Lembergam un Sormulim piemērots patlaban Rīgas apgabaltiesā izskatāmajā kriminālprocesā.

Kā aģentūru LETA informēja apgabaltiesas preses sekretāre Inese Auniņa, saskaņā ar drošības līdzekli Sormulim ir aizliegts tuvoties 12 personām - Junkeram, Aivaram, Līgai un Anrijam Lembergiem, Mamertam Vaivadam, Edgaram Ciniņam, Genādijam Ševcovam, Gitai Grasmanei, Igoram Skokam, Jānim Blaževičam, Lainei Kreicbergai, kā arī Mārim Hermansonam.

Savukārt Aivaram Lembergam saskaņā ar drošības līdzekli ir aizliegts tuvoties 13 personām - Junkeram, Sormulim, Vaivadam, Ciniņam, Ševcovam, Grasmanei, Skokam, Blaževičam, Kreicbergai, Hermansonam, Uldim Pumpuram, Gints Laiviņam-Laiveniekam un Vladimiram Krastiņam.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra Lembergs, minētie ierobežojumi nenozīmē, ka viņam ir aizliegts apmeklēt bēres. "Man nav aizliegts iet uz bērēm. Mums ir aizliegts komunicēt, bet mums jau to jautājumu vienreiz tiesā skatīja, un tiesnesis pateica, ka man nav aizliegums apmeklēt bēres, un viss. Citiem vārdiem, toreiz viņš atļāva iet. [..] Nekas jau nav mainījies šai ziņā," sacīja Ventspils mērs.

Arī Sormulis aģentūrai LETA norādīja, ka uz bērēm viņš ies, bet pārkāpt drošības līdzekli negrasās.

Kā ziņots, svētdien plkst.14 no Ventspils luterāņu baznīcas uz Ventspils novada Vārves pagasta Miera kapiem pēdējā gaitā tiks izvadīts Ventspils uzņēmējs Junkers, liecina sludinājums laikrakstā "Ventas Balss".

Junkers nomira pagājušajā nedēļā, aģentūrai LETA, atsaucoties uz nelaiķa kolēģiem un tuviniekiem, apstiprināja uzņēmējs Uldis Pumpurs. Pēc neoficiālas informācijas, Junkers miris no sirds slimības, atrodoties slimnīcā ārpus Latvijas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1954.gadā dzimušais Junkers savulaik strādājis AS "Latvijas Naftas tranzīts", AS "Latvijas kuģniecība" un SIA "LatRosTrans" padomēs. Tāpat viņš bijis AS "Ventspils nafta" valdes loceklis, AS "Naftas parks" prezidents un SIA "Ventrans Rīga" direktors.

2007.gada maijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc prokuratūras lūguma sankcionējusi Junkera izsludināšanu meklēšanā un apcietināšanu. Tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā uzņēmējs ticis turēts aizdomās par liela apjoma atkārtotu naudas legalizēšanu organizētā grupā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, Junkeram nesen beidzies divu gadu termiņš kopš izsludināšanas starptautiskajā meklēšanā. Līdz šim uzņēmējs joprojām bijis nacionālajā meklēšanā, kas nozīmē, ka viņš tiktu aizturēts, ja ierastos Latvijā.

LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru