Miris Ventspils uzņēmējs Laimonis Junkers

Sabiedrība
2009. gada 2. oktobrī 16:20 2009. gada 2. oktobrī 16:20
 
Šonedēļ 55 gadu vecumā miris Ventspils uzņēmējs Laimonis Junkers, atsaucoties uz nelaiķa kolēģiem un tuviniekiem, apstiprināja uzņēmējs Uldis Pumpurs.

Pēc neoficiālas informācijas, Junkers miris no sirds slimības, atrodoties slimnīcā ārpus Latvijas.

Šodien laikrakstā "Ventas Balss" publicēta Aivara Lemberga līdzjūtība kāda Laimoņa tuviniekiem. Ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Valsts policijas Personu meklēšanas biroja rīcībā nav ziņu par Junkera nāvi, tāpēc policija šo informāciju nevar apstiprināt, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Arī Junkera advokāts Aivo Leimanis aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban atrodoties Stokholmā un viņa rīcībā neesot ziņu par uzņēmēja nāvi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1954.gadā dzimušais Junkers savulaik strādājis AS "Latvijas Naftas tranzīts", AS "Latvijas kuģniecība" un SIA "LatRosTrans" padomēs. Tāpat viņš bijis AS "Ventspils nafta" valdes loceklis, AS "Naftas parks" prezidents un SIA "Ventrans Rīga" direktors.

2007.gada maijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc prokuratūras lūguma sankcionējusi Junkera izsludināšanu meklēšanā un apcietināšanu. Tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā uzņēmējs ticis turēts aizdomās par liela apjoma atkārtotu naudas legalizēšanu organizētā grupā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, Junkeram nesen beidzies divu gadu termiņš kopš izsludināšanas starptautiskajā meklēšanā. Patlaban uzņēmējs joprojām ir nacionālajā meklēšanā, kas nozīmē, ka viņš tiktu aizturēts, ja ierastos Latvijā.

Prokurors Juris Juriss, kurš tiesā uztur valsts apsūdzību no tā dēvētās Ventspils amatpersonu lietas izdalītajā kriminālprocesā, aģentūrai LETA sacīja, ka ir neoficiāli dzirdējis par Junkera aiziešanu mūžībā, taču nekādus dokumentus, kas apstiprinātu šādu faktu, prokurors neesot redzējis.

LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru