Kultūras ministrija pārmaksā par īri

Sabiedrība
2009. gada 12. augustā 20:45 2009. gada 12. augustā 20:45
 
Salīdzinājumā ar “treknajiem gadiem” Kultūras ministrija šogad telpu īrei paredzējusi maksāt daudzkārt lielāku summu nekā pirms pāris gadiem.

Kultūras ministrija vienmēr ir atradusies divās ēkās. Mazākajā no tām – valsts īpašumā esošajā namā Krišjāņa Valdemāra ielā 11a – atrodas ministra apartamenti.
2007. gadā šim nolūkam ministrija tērēja 24 tūkstošus latus, taču šogad tam jau atvēlēti 90.4 tūkstoši latu.

Kultūras ministrijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pirms diviem gadiem ministrija telpu īrei tērēja gandrīz četras reizes mazāk nekā pašlaik. Ministrijas preses sekretāre Dace Vizule  kasjauns.lv skaidroja, ka 2007. gada ministrija atradās citās telpās – Kaļķu ielā 11a. Tās bija nepiemērotas ministrijas darbībai, tāpēc tā pārvācās uz “kluso centru” – Antonijas ielā 9, kur telpas ir lielākas un kur izvietojušās arī citas ministrijas pakļautības iestādes, piemēram, piemēram. Muzeju valsts pārvalde un Kultūras un radošās industrijas izglītības centrs. Tāpēc arī īres maksa ir lielāka. Tomēr, nelūkojoties uz dižķibeles tendenci, ka namīpašnieki pašreiz samazina īres maksas, ministrija īpašniekam – SIA “Antonijas 9” – šogad ir ieplānojusi maksāt vairāk. 2008. gadā ministrija par īri samaksāja 87 000 latu, bet šogad šim mērķim budžetā ir paredzēti 90 400 latu.

D. Vizule kasjauns.lv informē: “Ministrija uzskata, ka nomas maksa par telpām Antonijas ielā 9 nav atbilstoša pašreizējai situācijai, un ir sāktas pārrunas ar iznomātājiem par telpu nomas maksas samazinājumu.”

Kultūras ministrija vienmēr ir atradusies divās ēkās - valsts īpašumā esošajā namā Krišjāņa Valdemāra ielā 11a un vēl vienā.

Elmārs Barkāns/Foto:LETA


Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru