Nils Ušakovs pavisam nerīkojas kā uzvarētājs. Tieši tas ne tik vien politiķos, bet arī viņa partijas vēlētājos radījis neizpratni un aizdomas par iepriekš sarunātu spēli

Rīgas mēru izvēlas sponsori, nevis partijas

Politika
2009. gada 11. jūnijā 16:09 2009. gada 11. jūnijā 16:09
 
Rīgas domes vēlēšanās pārliecinoši uzvarējušās partijas „Saskaņas centrs” vadītājs Nils Ušakovs jau vēlēšanu naktī uzvedās visai savādi.

Prieks mijās ar grūtsirdīgām pārdomām. Un jo ilgāk laiks pagāja pēc vēlēšanām, jo šķietami nesaprotamāka bija viņa rīcība – visas  pazīmes liecināja, ka „Saskaņas centra” mēra amata kandidāts nebūt netiecas pēc Rīgas galvenā krēsla, bet gatavs to atvēlēt kādam citam.

Uz jautājumu – kam? – atbilde nav tālu jāmeklē. N. Ušakova neloģiskā rīcība pamatoti liek izvirzīt citu jautājumu – par kādu cenu viņš atdod uzvarētāja laurus?

Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) ir neizpratnē, kāpēc tik vienkārši Nils Ušakovs savu vēlēšanās nopelnīto mēra amatu atdod Aināram Šleseram.

„Tas ir vairāk nekā dīvaini un nepārliecinoši bērnišķīgi,” vicemērs savu izbrīnu neslēpa no kasjauns.lv. Baumas par minējumiem, kāpēc tas tā notiek, Dinevičs gan attiecās komentēt, vienīgi piebilda, ka notiekošais ir vērtējams kā „Saskaņas centra” pašnāvība.

Partijas „Jaunais laiks” Rīgas mēra amata kandidāts

Edgars Jaunups

atzina, ka tas, cik pašmērķīgi un ambiciozi šajās vēlēšanās Šlesers tiecās uz amatu, agrāk nebija pieredzēts. „Tas ir bezprecedenta gadījums. Izskatījās, ka viņš ir gatavs tērēt naudu visam, lai tik panāktu savu. Dominēja godkāre tik pie varas, pie resursiem... „Viņš bija gatavs apsolīt jebko. Droši vien viņš tā rīkojas arī tagad sarunās ar „Saskaņas centru.”

Rīgas domes Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāja vietniece

Sarmīte Pīka

sarunā ar kasjauns.lv bija visai atklāta: „Skaidri to, kāpēc Ušakovs savu vietu atdod Šleseram, varēšu pateikt tikai tad, kad tiks publicēti partiju sponsoru vārdi. Nebrīnīšos par faktu, ja izrādīsies, ka abām partijām ir vieni un tie paši naudas devēji. Un, kā zināms, šobrīd lielākā teikšana jautājumā par Rīgas mēru ir sponsoriem, nevis pašām partijām. Cita izskaidrojama šādai dīvainai pozīciju sadalei vienkārši nav.”

Elmārs Barkāns, Aivars Pastalnieks/foto:LETA

Citi šobrīd lasa

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru