Igaunijas saldējuma ražotāji apvainojas uz Ilvesu par to, ka viņam garšo latviešu saldējums

Sabiedrība
2009. gada 4. jūnijā 23:38 2009. gada 4. jūnijā 23:38
 
Igaunijas lielākie saldējuma ražotāji apvainojušies par valsts prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa izteikumu, ka „latviešu saldējums ir garšīgāks nekā igauņu”.

Savādi, bet gandrīz visi igauņi zina latviešu vārdu

Igauņu lielākie saldējuma ražotāji nosūtījuši prezidentam nobaudīšanai iespaidīgu skaitu produkcijas paraugu, ziņo laikraksts „Ohtuleht”. Saldējuma ražotāja „Premia Talllinna Kulmhoone” valdes priekšsēdētājs Kuldars Leiss saldējuma nosūtīšanu skaidro ar cenšanos pierādīt prezidentam, ka arī Igaunijā prot gatavot garšīgu saldējumu.

Pēc Leisa vārdiem, prezidenta negatīvie izteikumi par Igaunijā ražoto saldējumu esot diezgan negaidīti, ņemot vērā, ka saldējuma ražotāji rada darbavietas un maksā valstij nodokļus.

Saldējuma sūtītājiem nav zināma prezidenta kancelejas reakcija uz viņu sūtījumu, raksta „Ohtuleht”.

Igaunijas prezidents pirms divām nedēļām, tiekoties ar Veru apriņķa iedzīvotājiem un apspriežot dzīves īpatnības Igaunijas dienvidos netālu no Latvijas robežas, pavēstīja, ka latviešu saldējums esot garšīgāks par Igaunijā ražoto.

„Latviešu saldējums ir daudz garšīgāks nekā igauņu. [Saldējuma pirkšanai] pietiek vien zināt vārdu „saldējums”,” teica Ilvess.

BNS

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru