Ja par Ģ. Kristovski balsotu 27 % latviešu, tad par A. Šleseru — 42,3 % cittautiešu

27% latviešu balsotu par Kristovski, 42,3% cittautiešu — par Šleseru

Sabiedrība
2009. gada 1. jūnijā 21:45 2009. gada 1. jūnijā 21:45
 
Latvieši par populārāko Rīgas mēra amata kandidātu uzskata Ģirtu Valdi Kristovski. Par viņu balsotu 27% pamattautības vēlētāju, savukārt par otrajā vietā esošo Aināru Šleseru balsis atdotu 19% latviešu.

Latviešu vēlētāju vidū populārākais Rīgas mēra amata kandidāts ir partijas „Pilsoniskā savienība” pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis.

Kā liecina tirgus un sociālo pētījumu centra „Latvijas fakti” veiktā aptauja, atbalstu Kristovskim pauduši 27% aptaujāto latviešu tautības vēlētāju. Otro vietu ar 19% ieņem LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers, bet trešo vietu ar 9,1% ieņem partijas „Sabiedrība citai politikai” (SCP) kandidāts Aleksejs Loskutovs.

„Tagad ir izšķirošs brīdis. Latviešiem ir jāapvienojas ap vienu mēra kandidātu, lai Rīga netiktu pārdota. Katrai balsij būs nozīme, katra balss var būt izšķirošā - vai Rīga kļūs par Šlesera biznesa projektu vai drošu un taisnīgu mājvietu ikvienam,” norāda Kristovskis.

Patlaban populārākais iespējamais pilsētas vadītājs cittautiešu vidū ir Šlesers, kas saņēmis 42,3% respondentu atbalstu. Nedaudz atpaliek apvienības „Saskaņas centrs” (SC) izvirzītais Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs, kuru atbalstītu 37,7% vēlētāju, bet par Loskutovu balsotu 4,5% cittautiešu.

Vērtējot kopā latviešu un cittautiešu vēlētāju balsis, pirmo vietu ieņemtu Šlesers, kuru pilsētas vadītāja amatā vēlētos redzēt 29,8% aptaujāto, savukārt otro vietu ieņem Ušakovs ar līdz 22% balsu.

Tālāk seko Kristovskis, kuru atbalsta 15,7% respondentu, un Loskutovs, kuru atbalsta 7% vēlētāju.

Savukārt Tautas partijas kandidātam Andrim Ārgalim atbalstu pauduši 4,9% vēlētāju, bet partijas „Jaunais laiks” kandidātam Edgaram Jaunupam - 3,4% vēlētāju.

Vērtējot aptaujāto otro izvēli, kā nākamais labākais Rīgas mēra amata kandidāts atzīts Ušakovs ar 15,3%, viņam seko Šlesers ar 11% un Loskutovs ar 8,9%.

Aptaujā tika iekļauti 558 Rīgas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

LETA/foto: LETA

Citi šobrīd lasa

"Par vienu lietu samaksāts trīs reizes," latvieši neuzskata par godīgu nodokli, ko ieviesīs jau vasarā 5
"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
VIDEO: smagā avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs
Pievienot komentāru