ZM budžeta samazinājums par 12,5 miljoniem latu neskars valsts subsīdijas lauksaimniekiem

Ziņas
2009. gada 19. maijā 17:14 2009. gada 19. maijā 17:14
 

Rīga, 19.maijs, LETA. Zemkopības ministrijas (ZM) budžeta samazinājums par 12,5 miljoniem latu neskars valsts subsīdijas lauksaimniekiem, aģentūru LETA informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

No 12,5 miljoniem latu kopējā budžeta samazinājuma atalgojumi tiks samazināti par 4,3 miljoniem latu, kapitālizdevumi jeb dažādi iepirkumi un remonti - par 1,1 miljonu latu, savukārt precēm un pakalpojumiem - komandējumiem, sakaru pakalpojumiem, degvielai, automašīnām - izdevumi samazināti par 7,1 miljonu latu.

Štati Zemkopības ministrijā un tās pakļautībā esošajās institūcijās tiks samazināti par 840 darbavietām, taču, iespējams, ka atbrīvoto darbinieku skaits arī palielināsies. Patlaban ZM un tās pakļautības iestādēs tiek nodarbināti 5096 cilvēki.

Plānotajos valsts budžeta grozījumos netiek plānots samazināt valsts subsīdijas lauksaimniekiem. Valsts subsīdijās lauksaimniekiem šogad plānots izmaksāt 28,7 miljonus latu, tajā skaitā arī 12,5 miljonus latu, ko valdība piešķīra papildus subsīdijām šī gada 3.februāra valdības sēdē. Atlikušie 14,5 miljoni latu, ko valdība papildus piešķīra lauksaimniekiem, tika novirzīti Lauku attīstības fondam pamatkapitāla palielināšanai.

Jau ziņots, ka ZM un tās pakļautības iestādēm 2009.gada valsts budžeta grozījumos, ko veica pagājušā gada decembrī, budžetu samazināja par 29,4 miljoniem latu.

Citi šobrīd lasa

Dona sagaidīšana lidostā varētu radīt drošības risku 2
Ostapenko triumfē Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā
Bijušais ASV vēstnieks Latvijā cenšas no sankcijām atbrīvot "Riga Fertilizer Terminal"
Tēmas: Rīga
Pievienot komentāru