Izmeklēs iespējamo valsts līdzekļu šķērdēšanu IZM

Ziņas
2009. gada 19. maijā 16:38 2009. gada 19. maijā 16:38
 

Rīga, 19.maijs, LETA. Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) uzdevusi sava biroja vadītājai iepazīties ar pērnā gada Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rēķiniem un to apmaksas dokumentiem, lai izvērtētu ministrijas budžeta līdzekļu izlietošanas lietderību.

Kā aģentūrai LETA sacīja Koķe, ja tā rezultātā tiks atklāta acīmredzama valsts līdzekļu izšķērdēšana, atbilstoši normatīvajiem aktiem tiks ierosinātas disciplinārlietas.

"Negribu nevienu īpaši aizstāvēt, taču nav vērts sacelt traci pirms lietas apstākļu noskaidrošanas," sacīja Koķe, piebilstot, ka, pēc viņas domām, pret likumu IZM neviens nav darbojies.

Jau ziņots, ka Valsts kontrole pabeigusi revīziju par vairāku valsts iestāžu, tostarp IZM, 2008.gada finanšu pārskata sagatavošanas pareizību, kas atklājusi nelietderīgi izlietotus valsts budžeta līdzekļus vismaz 167 264 latu apmērā, kas saistīti ar ēdināšanas nodrošināšanu to organizētajās sanāksmēs un juridisko pakalpojumu saņemšanu.

Kā vienu no spilgtākajiem piemēriem Valsts kontrole minējusi zemeņu iegādi pērnā gada jūnijā par deviņiem latiem kilogramā, bet ķiršu - par 11 latiem kilogramā.

Citi šobrīd lasa

Šonedēļ nesāciet sarežģītus darbus - horoskops visām zodiaka zīmēm no 13.05. līdz 19.05.
Zināmi Eirovīzijas oficiālie rezultāti. Kuras valstis balsoja par Donu?
NHL ceļ mūsu Artūru Šilovu tronī, bet vācu hokeja zvaigzne viņu noniecina - ko par mūsu vārtsargu raksta sociālajos tīklos
Pievienot komentāru