Izdota jauna dziesmu izlase "Latviešu auto roks 80-tie"

Ziņas
2009. gada 19. maijā 16:37 2009. gada 19. maijā 16:37
 

Rīga, 19.maijs, LETA. Kompānija "Mikrofona ieraksti" vienā izlasē "Latviešu auto roks 80-tie" apkopojusi pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu roķīgākās latviešu grupas, kuru dziesmas būs labs sabiedrotais autobraucējam, aģentūru LETA informēja "Mikrofona ierakstu" pārstāvji.

Tiem, kuri ar šo mūziku ir uzauguši, jaunā dziesmu izlase būs jauka atgriešanās jaunībā, bet tiem, kas tolaik vēl nebija dzimuši, šis būs lielisks ieskats laikā, kad rokmūzika Latvijā tikko bija dzimusi, sola izlases veidotāji. Jāņem vērā, ka tolaik Latvija vēl bija Padomju Savienības sastāvā un tolaik darbojās daudzas iestādes, kuras stingri kontrolēja to, kas un par ko tiek dziedāts. Tas bija laiks, kad elektriskās ģitāras, gari mati, saplēstas džinsu bikses un ādas jakas nozīmēja protestu pret apkārt valdošo ideoloģiju.

Izlasē "Latviešu auto roks 80-tie" kopumā iekļautas 15 dziesmas, kuru vidū ir grupas "Līvi" izpildītās dziesmas "Dzelzsgriezējs", "Bailes par ziņģi", "Elektriskā zivs", grupas "Pērkons" dziesmas "Tā gribējās man saules lēkt", "Dzērājdziesmiņa" un "Balāde par gulbi", grupas "Jumprava" dziesma "Sprādze" un citu izpildītāju dziesmas.

"Mikrofona ierakstu" pārstāvji vēsta, ka dziesmu atlase izrādījās sarežģītāka, nekā sākumā šķita, jo viedokļi par to, kas ir un kas nav rokmūzika, toreiz un tagad ir stipri vien atšķirīgi.

Jaunās dziesmu izlases "Latviešu auto roks 80-tie" pērles ir agrāk nekad neizdotās grupas "Monro" un "Neptūns" dziesmas.

Izlases dizainu veidojis Pēteris Sičevs, kurš pats ir bundzinieks.

Citi šobrīd lasa

Dona sagaidīšana lidostā varētu radīt drošības risku 2
Ostapenko triumfē Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā
Dzierkals: "Līdzjutējiem laikam ir sirmi mati"
Pievienot komentāru