Plāno atļaut sēdēt Rīgas centra parku zālienos, izņemot kanālmalas

Ziņas
2009. gada 19. maijā 15:43 2009. gada 19. maijā 15:43
 

Rīga, 19.maijs, LETA. Iecerēts atļaut sēdēt Rīgas centra parku zālienos, izņemot kanālmalas, to paredz grozījumi saistošajos noteikumos, kurus šodien atbalstīja Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti.

Jaunajā noteikumu redakcijā noteikts aizliegums atrasties zālienā Rīgas pilsētas kanāla nogāžu apstādījumos. Iecerēts, ka atpūsties varēs visos pārējos apstādījumos.

Kad Rīgas kultūrvēsturiskās daļas zālienam būs nepieciešams veikt apsaimniekošanas vai labiekārtošanas darbus, attiecīgā pašvaldības iestāde varēs izvietot pagaidu aizlieguma zīmes.

Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs deputātus informēja, ka ar šiem grozījumiem pildīts Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka (TB/LNNK) darba uzdevums saistībā ar pašvaldības uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" iesniegumu - precizēt aizliegumu uzturēties Rīgas parku zālājos.

Jaunajos noteikumos tiks precizēts arī aizliegums atrasties publiskās vietās ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu vai alkoholisko dzērienu jebkurā tarā, lai minētais formulējums atbilstu Latvijas Administratīvā pārkāpumu kodeksam.

Jaunā noteikumu punktā paredzēts aizliegums atrasties ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu vai alkoholisko dzērienu, kura absolūtā spirta daudzums pārsniedz 0,5%, jebkurā vaļējā tarā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība.

Noteikumos būs precizēta arī virkne terminu un jēdzienu. 2007.gadā, kad tapa pašlaik spēkā esošie saistošie noteikumi, Latvijas normatīvo aktu bāzē nebija definēts termins "publiska vieta". Pašlaik publiskas vietas jēdziens ir iestrādāts vairākos likumos, un domes noteikumi to nevar skaidrot atšķirīgi. Formulēts arī jēdziens "troksnis", jo līdz šim Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki un citas kontrolējošās iestādes ir saskārušies ar dažādu tā interpretāciju.

Daļa grozījumu saistīta ar strukturālām izmaiņām Rīgas pašvaldībā. Tā kā notiek Rīgas domes Vides departamenta reorganizācija, aktualitāti ir zaudējis speciālais pilnvarojums departamenta amatpersonām veikt šo saistošo noteikumu kontroli.

Galīgais lēmums par grozījumiem sabiedriskās kārtības noteikumos jāpieņem Rīgas domes sēdē. Tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: šogad Uzvaras parkā mierīgi; 9. maijs toreiz un tagad
FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
Pēc ieilguša pārtraukuma Latvija atkal būs Eirovīzijas finālā! Dona dziesma "Hollow" iekaro skatītāju sirdis
Tēmas: Rīga
Pievienot komentāru