Lielbritānijā strauji pieaudzis ar veneriskajām slimībām inficēto pusaudžu skaits

Ziņas
2009. gada 19. maijā 15:16 2009. gada 19. maijā 15:16
 

Londona, 19.maijs, LETA--REUTERS. Pēdējo gadu laikā Lielbritānijā strauji pieaudzis ar veneriskajām slimībām inficēto pusaudžu skaits, liecina valdības dienestu apkopotie dati.

Pusaudžu skaits, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu, bet jau inficējušies ar kādu no veneriskajām slimībām, kopš 2003.gada pieaudzis par 58%. 2003.gadā tādu bija 2474, bet 2007.gadā - 3913.

Visstraujāk, par 90%, pieaudzis to pusaudžu skaits, kam diagnosticētas hlamīdijas un dzimumorgānu kārpas. Viens no iemesliem, kāpēc konstatēts tiek straujš pieaugums inficēšanās gadījumiem ar hlamīdijām, ir tas, ka 2003.gadā tika ieviesta valsts mēroga pārbaužu programma, skaidro Veselības ministrijas amatpersonas.

Kopumā Lielbritānijā par 6% pieaudzis ar veneriskajām slimībām inficēto cilvēku skaits. Saslimušo vidū jauniešu jauniešu skaits ir neproporcionāli liels, jau pagājušā gada jūlijā norādīja neatkarīgā Veselības aizsardzības aģentūra.

Aptuveni puse no jaunajiem saslimšanas gadījumiem konstatēta 18 līdz 24 gadus veciem cilvēkiem, kas paši veido tikai astoto daļu valsts iedzīvotāju, norāda aģentūrā.

Anglijā katra desmitā jaunā sieviete, kurai ir aktīva dzimumdzīve un kurai tika veiktas pārbaudes hlamīdiju diagnostikas programmas ietvaros, tika konstatēta šī slimība, kas var izraisīt iegurņa iekaisumu, ārpusdzemdes grūtniecību un neauglību. Ar šo slimību bija inficējies viens no katriem 12 vīriešiem.

Citi šobrīd lasa

Vitālijam Gavrilovam banka atņem lepno villu Jūrmalā
Lietuvieši par Donu: šoreiz Latvija Eirovīzijā izmantoja "smago artilēriju"
"Tā vēsturē vēl nav bijis!" Dons pēc iekļūšanas Eirovīzijas finālā atbild, kā ir būt cilvēkam, kurš lauzis "nelaimes lāstu"
Tēmas: Londona
Pievienot komentāru