Valdība iepazīstas ar Ķekavas pagaidu administrācijas paveikto

Ziņas
2009. gada 19. maijā 15:06 2009. gada 19. maijā 15:06
 

Rīga, 19.maijs, LETA. Šodien Ķekavas pagasta pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Andris Krūms valdību iepazīstināja ar administrācijas darbu un funkciju izpildi laika posmā no 2008.gada novembra beigām līdz šā gada 27.februārim.

Kā aģentūru LETA informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Dišlere, lai nodrošinātu pašvaldību darbības nepārtrauktību un veiksmīgu funkciju izpildi, Ķekavas pagaidu administrācija ir izstrādājusi un apstiprinājusi vairākus saistošos noteikumus. Piemēram, izstrādāti saistošie noteikumi par sociālo pabalstu piešķiršanu, palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, detālplānojumu un zemes ierīcības projektu izstrādes uzsākšanu un apstiprināšanu, kā arī citās nozīmīgās darbības jomās.

Februāra sākumā tika apstiprināta Ķekavas pagasta attīstības programmas 2008.-2020.gadam pirmā redakcija, kas nodota sabiedriskai apspriešanai.

Darba procesā pagaidu administrācija pieņēma lēmumu par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, uzdodot patvaļīgās būvniecības veicējam SIA "Krauja" par saviem līdzekļiem demontēt izbūvēto kanalizācijas sistēmu nekustamajā īpašumā "Ābranti", kā arī atjaunot nekustamo īpašumu iepriekšējā stāvoklī.

Lai veicinātu alternatīvās aprūpes pakalpojumu pieejamību Ķekavā, pagaidu administrācija februārī apstiprināja projektu 35 000 latu apmērā no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu konkursa darbības programmā "Infrastruktūra un pakalpojumi".

Pagaidu administrācija turpina darbu pie pirmsskolas izglītības iestādes projekta, sadarbojoties ar Mārupes pagasta, Ogres novada un Tukuma pilsētas pašvaldībām. Februāra beigās tika izsludināts vienotā iepirkuma konkurss par tiesībām veikt četru jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecību un apsaimniekošanu pašvaldībās.

Lai novērstu Ķekavas pagasta padomes darbībā pieļautos pārkāpums un nodrošinātu teritorijas attīstību, pagaidu administrācija uzsāka darbu pie jauna teritorijas plānojuma izstrādes un izstrādāja grozījumus esošajā teritorijas plānojumā, kuri spēkā stājās 2008.gada 25.oktobrī.

Tāpat izvērtēti nekustamo īpašumu detālplānojumi, kuri tika izstrādāti un apstiprināti, pārkāpjot normatīvo aktu prasības. Pagaidu administrācija izvērtēja katru detālplānojumu atsevišķi un pieņēma lēmumus, ka plānojumi ir īstenojami.

Pagaidu administrācija novērsa arī Ķekavas pagasta padomes darbības laikā konstatētos pārkāpumus, piemēram, izbeidzot līgumu ar sporta sabiedrisko organizāciju "Futbola klubs "Auda"". Neizdevīgais līgums pašvaldībai tika noslēgts uz 99 gadiem par nesamērīgi zemu nomas maksu, iznomājot nekustamo īpašumu "Delta" 4,43 hektāru platībā.

Lai efektīvi uzlabotu Ķekavas pagasta pašvaldības pārvaldi, veicinot optimālu pašvaldības funkciju izpildi, koordinētu sistēmu un administratīvo izdevumu samazināšanu, pagaidu administrācija veica sporta iniciatīvu centra reorganizāciju un izveidoja Ķekavas Sporta aģentūru. Tāpat tika izveidota Ķekavas pagasta pašvaldības Būvvalde, pārveidojot to par pašvaldības iestādi.

Likums par Rīgas rajona Ķekavas pagasta padomes atlaišanu nosaka, ka reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram reizi trijos mēnešos jāsniedz valdībai izskatīšanai pārskats par Ķekavas pagasta pašvaldības pagaidu administrācijas darbu.

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
FOTO, VIDEO: Grīziņkalnā izcēlies spēcīgs ugunsgrēks; notiek cilvēku glābšana
Pēc ieilguša pārtraukuma Latvija atkal būs Eirovīzijas finālā! Dona dziesma "Hollow" iekaro skatītāju sirdis
Tēmas: Rīga
Pievienot komentāru