Kanādiešu pianists sasniedz jaunu pasaules rekordu, spēlējot 27 stundas garā solo koncertā

Ziņas
2009. gada 19. maijā 12:20 2009. gada 19. maijā 12:20
 

Parīze, 19.maijs, LETA--AFP. Kanādiešu pianists Gonsaless, īstajā vārdā Džeisons Čārlzs Beks, sasniedzis jaunu pasaules rekordu, spēlējot klavieres 27 stundas, trīs minūtes un 44 sekundes.

Tādējādi 37 gadus vecais mūziķis atņēma titulu iepriekšējam Ginesa rekorda īpašniekam Parasanam Gudi, kas pagājušā gada decembrī spēlēja klasisko indiešu mūziku rāgu 26 stundas un 12 minūtes.

Gonsaless kāpa uz skatuves svētdien pusnaktī kādā nelielā teātrī Monmartrā, Parīzē, un palika tur spēlējam gandrīz bez pārtraukumiem līdz pirmdienas rītam. Pēc Ginesa rekordu grāmatas noteikumiem, ik pēc trīs stundām viņš drīkstēja atpūsties 15 minūtes un starp dziesmām ieturēt 30 sekunžu pauzi. Uzstāšanās laikā viņš arī vairākas reizes nomainīja tērpu - no džinsu biksēm un t-krekla līdz strīpainai pidžamai.

Sava solo koncerta laikā Gonsaless izpildīja 300 skaņdarbus visdažādākajos žanros - sākot no Grešvina ārijas "Summertime" un Britnijas Spīrsas jaunības dienu hita "Hit Me Baby One More Time" un beidzot ar Bēthovena "Odu priekam".

Džeisons Čārlzs Beks ir dzimis Monreālā, taču jau vairākus gadus dzīvo Parīzē. Viņš regulāri sadarbojas ar tādiem kanādiešu mūziķiem kā Leslijs Fīsts, "Peaches" un Mokijs. Pagājušajā gadā viņš izdevis savu sesto albumu "Soft Power".

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Nepalaid garām! Muzeju nakts visā Latvijā
Pievienot komentāru