Iesaiņoto vēlēšanu materiālu glabāšanu un uzraudzību noteiks CVK

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:51 2009. gada 23. aprīlī 09:51
 

Rīga, 23.apr., LETA. Iesaiņoto vēlēšanu materiālu glabāšanu un uzraudzību pārtraukuma laikā nodrošina Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajā kārtībā, teikts Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma grozījumos, kurus šodien kā steidzamus galīgajā lasījumā pieņēma Saeima.

Kā LETA jau ziņoja, Saeima nolēma, ka no likuma svītrojama norma, kas noteica, ka "iesaiņotie vēlēšanu materiāli pārtraukuma laikā atstājami policijas vai Zemessardzes uzraudzībā". Likumprojekta pirmā lasījuma redakcijā tika paredzēts, ka "iesaiņotie vēlēšanu materiāli pārtraukuma laikā atstājami divu vēlēšanu iecirkņa komisijas norīkotu personu uzraudzībā".

Likumā arī tiek noteikts: ja vēlētājs vēlēšanu dienā nevarēs nobalsot, viņš var nobalsot iepriekš - triju dienu laikā pirms vispārējās vēlēšanu dienas vēlēšanu iecirknī, kura vēlētāju sarakstā ir reģistrēts. Šajā laikā vēlēšanu iecirkņa komisija strādās ne mazāk kā četru cilvēku sastāvā. Paziņojums par iecirkņa atrašanās vietu un darba laiku būs jāizliek pie pašvaldības ēkas, kā arī visos attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā izveidotajos vēlēšanu iecirkņos.

Saeima neatbalstīja deputāta Vladimira Buzajeva (PCTVL) priekšlikumu - ļaut Eiropas Parlamenta vēlēšanās balsot arī Latvijas nepilsoņiem.

Saeima arī neatbalstīja deputāta Kārļa Šadurska (PS) priekšlikumu - noteikt aizliegumu kandidēt EP vēlēšanās personām, kuras bijušas sodītas par darbību, kas vērsta uz valsts varas gāšanu laika periodā pēc 1990.gada 4.maija, neatkarīgi no tā, vai personai sodāmība ir dzēsta vai noņemta. Šis aizliegums attiektos uz Alfrēdu Rubiku, kurš ar pirmo numuru "Saskaņas centra" sarakstā startē EP vēlēšanās.

Likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Citi šobrīd lasa

FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Iespēja iegādāties privātu salu Baltijas jūrā izraisījusi lielu interesi; potenciālie pircēji arī no Latvijas 1
Tēmas: Saeima, Rīga
Pievienot komentāru