Saeima nodod izskatīšanai komisijā grozījumus Noguldījumu garantiju likumā

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:44 2009. gada 23. aprīlī 09:44
 

Rīga, 23.apr., LETA. Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijā grozījumus Noguldījumu garantiju likumā, kuros tiek precizētas noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas procedūras.

Grozījumi likumā izstrādāti, lai veicinātu ātrāku garantētās atlīdzības izmaksu noguldītājiem, kā arī sekmētu noguldītāju uzticības atjaunošanu finanšu sistēmai.

Tie precizē Latvijas noguldījumu garantiju sistēmas dalībnieku loku, nosaka skaidras un patiesas informācijas par noguldītājiem obligātu uzturēšanu noguldījumu piesaistītāja grāmatvedības reģistros, kā arī pilnveido kārtību garantētās atlīdzības izmaksas organizēšanai.

Grozījumi arī paredz uz konkrētam noguldījumu piesaistītājam piemītošajiem riskiem balstītus maksājumus noguldījumu garantiju fondā, lai veicinātu taisnīgu attieksmi pret katra noguldījumu piesaistītāja maksājuma apmēru.

Grozījumi likumā noteic, ka noguldījumu piesaistītājam, kas vairāk nekā 30 dienas nav veicis iemaksas noguldījumu garantiju fondā, tiks izteikts brīdinājums par dalības noguldījumu fondā pārtraukšanu.

Izmaiņas veiktas, lai veicinātu pārkāpēju atsākt maksājumus noguldījumu garantiju fondā. Finanšu tirgū nav pieļaujama situācija, kad noguldījumu pakalpojumi tiek piedāvāti bez attiecīgā pakalpojuma sniedzēja dalības noguldījumu garantiju fondā, uzsvērts normatīvajā aktā.

Likumprojekts arī paredz tiesības Finanšu un kapitāla tirgus komisijai pēc garantētās atlīdzības izmaksas uz laiku noteikt paaugstinātus noguldījumu piesaistītāju maksājumus noguldījumu garantiju fondā, lai maksimāli nodrošinātu tā darbības nepārtrauktību, kā arī samazinātu termiņu, kurā noguldījumu garantiju fonds izmanto valsts budžeta līdzekļus.

Saeima nodeva likumprojektu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteica, ka tā ir par likumprojektu atbildīgā komisija.

Plānots, ka likumprojekts stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Citi šobrīd lasa

Rīdzinieks Māris neizpratnē - derīguma termiņš beidzies pirms pusotra mēneša, bet biezpiens izrādās ēdams
"Publiskajā telpā izskanējusi maldinoša informācija," Rīgas dome kliedē mītus par 72 stundu somas sagatavošanu 1
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Tēmas: Saeima, Rīga
Pievienot komentāru