Saeima atliek likumprojektu par padomju likvidēšanu arī valsts un pašvaldību uzņēmumu meitasuzņēmumos

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:22 2009. gada 23. aprīlī 09:22
 

Rīga, 23.apr., LETA. Saeima šodien nolēma atlikt lēmuma pieņemšanu par likumprojekta par padomju likvidēšanu arī valsts un pašvaldību uzņēmumu meitasuzņēmumos pieņemšanu galīgajā lasījumā.

Kā ziņots, likumprojektu pirms pieņemšanas galīgajā lasījumā vēl plānots apspriests valdības partiju sadarbības padomes sēdē pirmdien, 27.aprīlī.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, tiek apsvērts variants nepiemērot kapitālsabiedrību valdes locekļu atlīdzībai mēnesī kādu konkrētu koeficientu, bet gan runāt par kritērijiem, pēc kā atalgojums tiek noteikts, kā vienu no variantiem izskatot uzņēmuma peļņu.

Pirmajā lasījumā pieņemtā likumprojekta redakcija paredz: ja valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība iegūst izšķirošo ietekmi attiecīgi citā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībā vai visas kapitāla daļas citā kapitālsabiedrībā, tad šajā atkarīgajā meitasuzņēmumā padome netiek veidota.

Turklāt plānots, ka šādā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības meitasuzņēmumā valdes locekļu atlīdzība mēnesī nepārsniegs publiskā sektora iepriekšējā gada vidējo mēnešalgu, kurai var tikt piemērots koeficients, ne lielāks kā pieci.

Valdes loceklim atlaišanas pabalsts gadījumā, ja šī persona atsaukta no amata pirms termiņa beigām, nebūs lielāks kā divu mēnešu atlīdzība.

Paredzēts, ka izmaiņas valdes locekļu atalgojumā stāsies spēkā ar 2009.gada 1.jūniju.

Jau ziņots, ka Saeima 8.aprīlī nolēma steidzamības kārtā virzīt un jau pirmajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par valsts un pašvaldību kapitāldaļām un kapitālsabiedrībām, kas paredz ierobežot valdes atalgojumu un likvidēt valstij un pašvaldībām pilnībā piederošu kapitālsabiedrību uzņēmumu padomes.

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Topošos autovadītājus samulsina CSDD teorijas jautājums
Tēmas: Saeima, Rīga, Pabalsts
Pievienot komentāru