Saeimas komisijas skatīs grozījumus likumā "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām"

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:13 2009. gada 23. aprīlī 09:13
 

Rīga, 23.apr., LETA. Parlaments šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus likumā "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām".

Grozījumos tiks precizēta aizsargājamā teritorija ap akmeņiem un dižkokiem, no jauna tiks noformulēts, kas ir aizsargājamo ainavu apvidi un kādi ir to izveidošanas mērķi. Likumprojekts arī precizē iedzīvotāju un zemes īpašnieku informēšanas kārtību par aizsargājamās teritorijas izveidi.

Grozījumos noteikts, ka arī gadījumos, kad tiek pieņemts lēmums par aizsargājamās teritorijas robežas, zonējuma, kategorijas vai aizsardzības režīma maiņu, būs nepieciešams zinātniskais pamatojums, plāns ar piesaisti un aprēķins par kompensāciju apmēru zemes īpašniekiem par saimnieciskās darbības ierobežojumiem.

Grozījumos tiks precizētas valsts pirmpirkuma tiesības aizsargājamās teritorijās atbilstoši Tieslietu ministrijas izstrādātajai "Koncepcijai par nekustamo īpašumu tiesību nostiprināšanas procedūru vienkāršošanu".

Likuma pielikums papildināts ar trim "Natura 2000" teritorijām - dabas liegumu "Pāvilostas pelēkā kāpa", mikroliegumu "Igaunijas riests" un dabas liegumu "Lubāna mitrājs", un tiks svītrotas dabas liegumā "Lubāna mitrājs" ietilpstošās 12 "Natura 2000" teritorijas.

Saeima nodeva likumprojektu skatīšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteica, ka tā ir par likumprojektu atbildīgā komisija.

Citi šobrīd lasa

FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Topošos autovadītājus samulsina CSDD teorijas jautājums
Iespēja iegādāties privātu salu Baltijas jūrā izraisījusi lielu interesi; potenciālie pircēji arī no Latvijas 2
Pievienot komentāru