"Swedbank" zaudējumi pirmajā ceturksnī - Ls 37 miljoni

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:11 2009. gada 23. aprīlī 09:11
 

Rīga, 23.apr., LETA. Līdz ar makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos Latvijā AS "Swedbank" šī gada pirmo ceturksni noslēdza ar zaudējumiem 37 miljonu latu apmērā, aģentūra LETA uzzināja bankā.

Gatavojoties turpmākajai ekonomikas recesijai, pirmajā ceturksnī "Swedbank" izveidoja uzkrājumus nedrošajiem kredītiem 64 miljonu latu apmērā.

Pirmajā ceturksnī ienākumi samazinājušies par 17% - līdz 46 miljoniem latu, bet izdevumi samazinājušies par 10% - līdz 19 miljoniem latu, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Šī gada pirmajā ceturksnī kredītportfelis samazinājies par 5%, noguldījumu apjoms samazinājies par 3%.

"Baltija ir "Swedbank" grupas mājas tirgus, un saviem meitasuzņēmumiem tā vienmēr nodrošinās nepieciešamo atbalstu. Mēs pārvarēsim pašreizējos izaicinājumus un stiprināsim mūsu ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas klientiem šo reģiona ekonomikai sarežģīto gadu laikā," norāda "Swedbank" grupas finanšu vadītājs Erki Rāsuke.

Kā ziņots, Zviedrijas bankas "Swedbank" grupas direktoru padome ierosinājusi, ka dividendes par pagājušo gadu netiks izmaksātas.

"Swedbank" norāda, ka pasliktinājušies valstu, kurās darbojas grupa, ilgtermiņa makroekonomiskie indikatori. Tāpēc iepriekšējais piedāvājums ir atcelts un direktoru padome rosina noteikt, ka dividendes par pagājušo gadu par parastām un priviliģētām akcijām netiek izmaksātas.

Dividenžu neizmaksāšana stiprinās "Swedbank" grupas kapitālu par 2,9 miljardiem zviedru kronu (175 miljoniem latu) un dos papildu 0,4% kapitāla pietiekamības rādītājam, kas palielināsies no 14,8% līdz 15,2%.

Kā ziņots, Zviedrijas banka "Swedbank" pagājušā gada pēdējā ceturksnī strādāja ar 1,92 miljardu kronu (126,5 miljonu latu) tīro peļņu un tas ir par 38% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, teikts bankas paziņojumā.

Peļņas samazināšanos kompānijas pārstāvji galvenokārt skaidroja ar kredītu zaudējumiem bankas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas struktūrvienībās.

Jau ziņots, ka "Swedbank" pērn strādājusi ar 59,1 miljona latu peļņu, aģentūru LETA informēja jaunais "Swedbank" Latvijas struktūrvienības vadītājs Māris Mančinskis.

"Swedbank" ir lielākais pamatkapitāls starp visiem Latvijas finanšu nozares dalībniekiem - 573 miljoni latu.

"Swedbank" ieņēmumi no pamatdarbības pagājušajā gadā sasnieguši 221,6 miljonus latu. Bankas kredītportfelis sasniedzis 4,591 miljardu latu.

"Swedbank" Latvijas grupas aktīvi pagājušajā gadā pieauga par 435 miljoniem latu, sasniedzot 5,496 miljardus latu.

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
"Mīlestība. Gadās arī tā," Baltezerā 24 gadus veca sieviete nežēlīgi nogalina 37 gadus veco dzīvesbiedru
Tēmas: Rīga, Swedbank
Pievienot komentāru