Administratīvi sodīs par ES subsidēto aveņu un zemeņu nepārstrādāšanu

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:09 2009. gada 23. aprīlī 09:09
 

Rīga, 23.apr., LETA. Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas noteiks sodus par Eiropas Savienības (ES) subsidēto aveņu un zemeņu nepārstrādāšanu.

Par pārstrādei paredzēto aveņu vai zemeņu nepiegādāšanu vai nepārstrādāšanu ES atbalsta shēmas ietvaros, ja savācējs nepiegādā vai pirmais pārstrādātājs nepārstrādā līdz 50% no piegādei vai pārstrādei paredzētā aveņu vai zemeņu apjoma, izteiks brīdinājumu vai uzliks naudas sodu juridiskām personām no 50 līdz 1000 latu.

Ja nepiegādāto vai nepārstrādāto aveņu vai zemeņu būs vairāk par 50% no piegādei vai pārstrādei paredzētā aveņu vai zemeņu apjoma, naudas sods juridiskajām personām būs no 1600 līdz 2000 latu.

Par atteikšanos no pārbaudēm un to kavēšanu, lai noteiktu atbilstību Eiropas Savienības atbalstu pārstrādei paredzētajām avenēm vai zemenēm regulējošiem normatīvajiem aktiem, uzliks naudas sodu juridiskajām personām no 3000 līdz 5000 latu.

ES atbalsts par pārstrādei paredzētajām aveņu un zemeņu platībām ir atbalsta maksājums par platībām, kurās aug avenes un zemenes. Atbalsta saņēmējs šajā shēmā ir lauksaimnieks, tāpēc, ja pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu savācējs vai pārstrādātājs nenodrošina to, ka produkti tiek pārstrādāti ES regulā nosauktajos produktos, netiek izpildītas prasības attiecībā uz atbalsta piešķiršanas nosacījumiem.

Soda apmēra noteikšanai par pamatu tika ņemts 2008.gadā šim atbalstam kopējās pieteiktās platības - 14 hektāri - atzīto pirmo pārstrādātāju skaits un atbalsta apmērs, ko teorētiski nevarētu saņemt lauksaimnieks.

Citi šobrīd lasa

Rīdzinieks Māris neizpratnē - derīguma termiņš beidzies pirms pusotra mēneša, bet biezpiens izrādās ēdams
Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Tēmas: Saeima, Rīga
Pievienot komentāru